Waarom Van Damme zo populair is

DONDERDAG, 25 SEPTEMBER 2008, 12:25 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vijfentwintig procent van de shirts die in de fanshop van Anderlecht worden verkocht dragen de naam van Jelle Van Damme. De verdediger is hot in het Astridpark en Het Nieuwsblad zocht uit waarom.


Anthony Michils van de supportersclub Le But: "Vijftien jaar geleden viel een speler bij Anderlecht op als hij veel techniek had, nu valt een Anderlecht-speler op als hij een beperkte techniek heeft. Dat is de evolutie. Een type Van Damme wordt gewaardeerd omdat hij altijd zijn trui nat maakt en scoort. Echte Anderlecht-fans krijgen echter geen koude rillingen van Jelle Van Damme zoals we die kregen van klasseverdedigers als Hendrik Andersen, Babayaro of Kompany. Van Damme is geliefd voor zijn efficiëntie."

"Ik zal nooit een Hassan worden", lacht Jelle Van Damme als Het Nieuwsblad hem hiermee confronteert. "Met mijn kwaliteiten kan ik de fans echter ook plezier doen. Ik zal mij altijd 200 procent geven op het veld. Mijn fysieke kracht is een voordeel, maar ik heb meer techniek dan de meeste mensen denken."

Ook Siebe Van Damme, de jongere broer van Jelle, looft Jelles powerplay. "Vroeger was Jelle een lange smalle", lacht Siebe. "Bij het Engelse Southampton is hij echter aan krachttraining gaan doen. Toen is hij een sterke beer geworden. De supporters van Anderlecht hebben zijn speelstijl moeten leren waarderen. In het begin werd Jelle uitgefloten, nu krijg ik kippenvel als de fans zijn naam scanderen."

Manager Herman Van Holsbeeck ziet vooral een moderne voetballer. "Van Damme combineert kracht met efficiëntie, maar ook met balgevoel", vertelt de manager. "Mocht Jelle geen degelijke techniek hebben dan zou hij niet aanvaard worden door onze fans."

Het volledige artikel over Jelle Van Damme kunt u lezen in Het Nieuwsblad.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.