"Contractverlenging voelde als een bevrijding"

DINSDAG, 30 SEPTEMBER 2008, 19:19 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Oleksandr Iakovenko scoorde in de topper tegen Standard de 0-1. De Oekraïner kan bij Anderlecht geregeld op een basisplaats rekenen. Een heel andere situatie dan bij Genk waar hij verkommerde op de bank.


"Ik kwam er in handen van Van Geneugden, die een heel goeie indruk op mij maakte", vertelt Iakovenko in Het Laatste Nieuws. "Hij geloofde in mij, met hem ging ik vooruit. Maar bij de eerste ploeg kwam ik Broos tegen. Dat was lang niet hetzelfde. Ik weet niet of hij ooit in mij geloofde, dat moet je hem vragen."

Net toen zijn situatie uitzichtloos leek, kwam Anderlecht op de proppen. "De grootste club van België wilde me, ik had niet veel te verliezen", zegt Iakovenko. "Het ergste wat me kon overkomen, was dat ik terug zou moeten naar Genk. Toen de trainer me aan het einde van het seizoen vertelde dat hij met mij verder wou, viel er een pak van mijn hart."

"Ik tekende bij tot 2010 en dat voelde als een bevrijding. Het vertrouwen is er, het is tijd dat de rest volgt. Mijn ambitie is om in de ploeg te staan, ook als iedereen fit is. Achter de diepe spits en als het moet in de spits."anderlecht-online forum