Spanning in aanloop naar Anderlecht - Tottenham (update)

DONDERDAG, 22 OKTOBER 2015, 12:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De aanloop naar het duel tussen Anderlecht en Tottenham gaat niet zonder zorgen. Volgens bepaalde berichten vielen Anderlecht-hooligans een café aan waar Tottenham-fans iets aan het drinken waren. Burgemeester Eric Thomas neemt maatregelen.

Volgens een Engelse supporter werd een Brusselse pub waar zo'n vijftig Engelse supporters zaten gisterenavond bestormd door Anderlecht-hooligans. Glas en tafels vlogen in het rond. Verschillende Tottenham-supporters liepen snijwonden op, zo luidt het op Twitter.

Ook vandaag dreigt geweld. Daarom besloot Eric Thomas, de burgemeester van Anderlecht, dat alle Engelsen die zich na 15 uur zonder geldig wedstrijdticket in de omgeving van het stadion begeven, administratief worden aangehouden. "De wedstrijd is uitverkocht. Wie zonder kaartje naar het stadion komt, heeft gewoon andere bedoelingen", zo klinkt het.

1.300 Tottenham-supporters zullen vanavond in het Constant Vanden Stock-stadion de wedstrijd bijwonen.

Update: Volgens RTBF klopt het bericht niet dat er gevochten werd in een Brussels café: "Gisterenavond konden incidenten vermeden worden. Een veertigtal leden an de harde kern van Anderlecht trok naar het centrum van Brussel om het gevecht aan te gaan met Engelse supporters. De politie kon dit vermijden. Er vonden dus geen rellen plaats. Maar dit maakte de burgemeester wel alert. Hij wil alle problemen vermijden."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.