SF: Anderlecht start vanop eerste rij

ZATERDAG, 4 OKTOBER 2008, 14:57 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De Brit Graig Dolby heeft op Zolder een superprestatie neergezet. Morgen in de eerste race start de Anderlechtwagen namelijk vanop de eerste rij. Nochtans zag het er in eerste instantie niet goed uit.


In de eerste oefenritten liep alles nog naar wens en eindigde Dolby zevende. In de tweede oefenritten belandde Anderlecht op de achtiende en laatste positie.

Anderlecht kwam door de loting in groep B terecht tezamen met Galatasaray, Al-Ain, Flamengo, Beijing, Porto, Tottenham Hotspur, Corinthians en Atletico Madrid.

Groep A bestond uit: AC Milan, Olympiacos, PSV Eindoven, FC Basel, BVB, Rangers, Sevilla, Liverpool en AS Roma.

Terwijl al de andere teams in groep B al bezig waren aan hun snelste lap was er geen spoor te bekennen van de paars-wit bolide. Pas anderhalve minuut voor het einde van de 15 minuten durende kwalificatieritten, kwam de Anderlechtwagen de baan op. Desondanks wist Dolby de vierde snelste tijd te rijden en plaatste zich zo samen met Atletico Madrid, FC Porto en Beijing Guoan voor de kwartfinale.

In de kwartfinale won Anderlecht van AC Milan en stootte zo door naar de halve finale. Daarin kwam paars-wit uit tegen Liverpool. Ook de halve finale winnen bleek geen probleem voor Dolby en zo is de Anderlechtbolide al zeker van een plaats op de eerste rij.

In de Pole shoot out moest Anderlecht dan tegen Borussia Dortmund met nieuwkomer Paul Meijer achter het stuur. De druk werd te veel voor de jonge Dolby en hij maakte een fout in de eerste sector waardoor Borussia Dortmund morgen als eerste mag starten.

De volledige line-up voor de eerste race van morgen kan u straks op onze SF-pagina's terugvinden: http://www.anderlecht-online.be/gridsf.php?id=4&lang=ned.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.