SF: Anderlecht tweede in eerste race

ZONDAG, 5 OKTOBER 2008, 11:52 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Dolby heeft de Anderlechtbolide vandaag in de eerste race de tweede plek op het podium bezorgd. Anderlecht vertrok in de gietende regen van op de eerste rij vlak achter Borussia Dortmund maar ging er al snel voorbij.


Voor AC Milan, met Doornbos achter het stuur, was de race al snel afgelopen. De wagen ging van de baan en belandde in de grindbak. Na 5 minuten racen was de top drie Anderlecht, BVB en Liverpool. Dolby bouwde een mooie voorsprong uit maar dan moest de safety car buiten rijden door een spin van Sevilla die hierdoor moest opgeven.

Nadat de safety car van de piste verdwenen was kon de race herbeginnen. Anderlecht en Borussia Dortmund namen snel weer voorsprong. Op het natte asfalt gingen heel wat wagens aan het slippen, ook bij Dolby was het soms kantje boordje.

Met nog 20 minuten op de klok kwam Atletico de Madrid goed opzetten en nam het de derde plek in vlak achter Borussia Dortmund. De andere wagens hadden het nakijken. In de 14e lap ging Anderlecht de pits in voor de verplichte bandenwissel waardoor Borussia Dortmund de eerste plek in nam en Anderlecht naar de 4e plaats zakte. Al snel rukte paars-wit op naar de derde plek vlak achter Liverpool. De pitstop voor BVB duurde wat langer dan normaal waardoor Anderlecht naar de 2e plek op schoof. De SC (safety car) moest nadien weer uitrijden waardoor al de wagens weer bij mekaar kwamen. Top drie op dit moment: Liverpool, Anderlecht en Borussia Dortmund.

Met nog anderhalve minuut te gaan verliet de SC weer de baan. Anderlecht geraakte echter niet meer voorbij Liverpool en eindigde dus op een zeer mooie tweede plaats.

Uitslag (top drie):
1. Liverpool
2. Anderlecht
3. Borussia Dortmund


Straks om 14u is er de tweede race waarbij Anderlecht dus helemaal achteraan start.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.