SF: Anderlecht geeft op met motorproblemen

ZONDAG, 5 OKTOBER 2008, 14:55 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Vier keer op rij als tweede eindigen, het zou mooi geweest zijn. Helaas moest Dolby in de tweede race vandaag 9 minuten voor het einde zijn wagen aan de kant zetten met motorproblemen.


Dolby startte als voorlaatste maar maakte al snel vier plaatsen goed. Al na amper één ronde moest de SC circuit op na een slipper van Corinthians. Terwijl de SC op de baan was gaf de wagen van Glasgow Rangers op. Beijing bleef aan de leiding, daar achter kwam AC Milan, Olympiacos en Sevilla.

Na een dikke 10 minuten achter de SF kon de race terug van start gaan zodat er nog in totaal een half uur geracet kon worden. Anderlecht klom geleidelijk aan op naar de 11e plek, mede dankzij het uitvallen van andere clubs en fouten van voorliggers. Zo maakte Calatasaray een spin en belandde Olympiacos even in de grindbak. De regen maakte het de drivers niet makkelijk waardoor er regelmatig slippertjes gebeurden.

Beijing nam een grote voorsprong, pas 10 seconden er na kwam Roma als tweede. Derde na 22 minuten wedstrijd is Doornbos in de Milanbolide. In de 11e ronde ging Anderlecht pitten waardoor ze afzakten naar de 13e plek. Doordat de leiders hun pitstop ook nog moesten maken schoof Dolby op naar de achtste plek.

Met nog 9 minuten op de klok moest Dolby de wagen aan de kant zetten met motorproblemen. Een 4e keer op de tweede plek eindigen zat er helaas niet in. Op dat moment was de top 10 als volgt: Beijing, Roma, PSV, Sevilla, Spurs, AC Milan, Olympiacos, Basel, Liverpool en BVB.

Beijing bleef rusting aan de leiding terwijl er een hevige strijd los barstte voor de tweede plek. Hierin moest Roma het onderspit delven en ging Tottenham met de 2e plek lopen. PSV werd derde en Milan vierde.

Door deze overwinning in de tweede race blijft Beijing stevig aan de leiding van het klassement.

1. Beijing Gouan: 207
2. PSV Eindhoven: 193
3. RSC Anderlecht: 181
4. Liverpool FC: 168



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.