Moet Anderlecht op zoek naar nieuwe sponsor?

DINSDAG, 7 OKTOBER 2008, 09:13 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Al 27 jaar lang wordt Anderlecht gesponsord door Fortis (vroeger Generale Bank). Door de overname van de bank door de Franse groep BNP Paribas moet het contract met Anderlecht echter herbekeken worden.


Volgens Het Nieuwsblad is het niet ondenkbaar dat Fortis en Anderlecht binnenkort scheiden. "De mensen van Fortis zijn de hele dag in vergaderingen; we weten nog van niets", zegt René Trullemans, de financieel directeur van Anderlecht.

"De volgende dagen zullen de gevolgen van de overname van Fortis voor Anderlecht wel duidelijk worden. We blijven de bank steunen in deze moeilijke tijden. Fortis steunde onze club immers ook altijd in moeilijke momenten. We zijn zeker nog niet op zoek naar een nieuwe sponsor."

Het is echter niet ondenkbaar dat Anderlecht binnenkort wel een nieuwe sponsor moet zoeken. Maxime Housiaux, verantwoordelijke bij Fortis voor de sponsordeal met Anderlecht geeft meer uitleg in Het Nieuwsblad. "Het sponsorcontract tussen Fortis en Anderlecht loopt nog tot juni 2009. Tot het einde van dit seizoen dus."

"Fortis en Anderlecht waren in verregaande onderhandelingen om het sponsorcontract met één jaar te verlengen, tot juni 2010. Die deal was zo goed als rond, maar nog niet getekend. Na de overname van BNP Paribas moet er echter opnieuw gesproken worden. De mensen van BNP Paribas moeten beslissen of ze verder willen gaan met Anderlecht."

Speelt Anderlecht binnenkort met het BNP Paribas-logo op de shirts? "Als Fortis als merknaam blijft bestaan dan kan het logo zeker tot het einde van dit seizoen op de shirts blijven staan", licht Housiaux toe. "We blijven de huidige overeenkomst met Anderlecht trouw, al kan ik wel zeggen dat de sponsorbedragen die genoemd werden overdreven zijn. Er werd gezegd dat Fortis elk jaar 5 tot 7 miljoen euro investeert in Anderlecht, maar het is veel minder."

Bron: Het Nieuwsblad




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.