Kindermans als drilcommadant op VT4

WOENSDAG, 8 OKTOBER 2008, 07:59 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Jean-Pierre Kindermans, militair op rust én persverantwoordelijke bij Anderlecht, debuteert vanavond op het scherm. Kindermans speelt namelijk de drilcommandant in het VT4-programma De Jeugd van Tegenwoordig.


De persverantwoordelijke kwam via een kennis bij VT4 terecht. "Iemand die ik ken gaf mijn nummer door aan VT4 en na twee tests werd ik al aanvaard. Ik heb in 1961 ook in een cadettenschool gezeten. Ik wist dus perfect hoe ik zo'n school moest leiden", vertelt Kindermans in Het Nieuwsblad.

Als drilcommadant moet hij tucht afdwingen bij 24 jongeren. "Eigenlijk moet je als commandant zo'n bullebak zijn. Hoe gemener de vijand, hoe beter de groepsband. Ik speelde met plezier de rol van bullebak (lacht)."

Zou zo'n regime geen deugd doen voor de voetballers van Anderlecht? "Als press officer van Anderlecht vind ik het niet opportuun om daar nu op te antwoorden. Alleen vind ik dat een trainer van een voetbalploeg altijd een hoger loon moet hebben dan de best betaalde speler. Dwing als trainer van een voetbalteam maar eens discipline af als al de spelers bij wijze van spreken met een dikke Mercedes rijden en de trainer met een 2 PK'tje..."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.