Anderlecht botst op Kortrijkse muur

DONDERDAG, 29 OKTOBER 2015, 22:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn goede reeks van de voorbije week niet kunnen verder zetten. Tegen een uiterst defensief Kortrijk kwam het niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Paars-wit zakt zo naar plaats drie in de stand.

Anderlecht kwam in Kortrijk al na negen minuten op achterstand. Marusic rondde een snelle counter af. Anderlecht reageerde meteen via Ezekiel en Okaka, die strafschop verdiende. Kortrijk beperkte zich tot verdedigen en Anderlecht slaagde er niet in een gaatje te vinden. De beste kans is op slag van rust voor Gillet, maar hij mist oog in oog met Keet.

Hetzelfde spelbeeld na de rust: een zoekend Anderlecht en een ultradefensief Kortrijk. Toch viel de gelijkmaker. Deschacht trok mee naar voren en bediende Ezekiel. Die schoof beheerst binnen. Na het doelpunt ging Anderlecht op zoek naar de winnende treffer. Het gooide hiervoor Lukebakio en Suarez in de strijd, maar tevergeefs. In de slotfase zag paars-wit zich nog twee strafschoppen door de neus geboord.

Zo bleef het 1-1 en ziet Anderlecht Oostende en Gent weer over zich wippen.

Score: 1-1
Goal(s): 9' Marusic (1-0), 51' Ezekiel (1-1)

KV Kortrijk:Keet, Gigot (30' Van Loo), Chanot, Poulain (46' Boyer), Tomasevic, De Mets, Pavlovic, De Smet (60' Kagé), Rolland, Marušić, Papazoglou
Anderlecht:Proto, Najar (65' Lukebakio), Kara, Deschacht, Obradovic, Gillet, Tielemans, Defour, Ezekiel (80' Suarez), Praet, Okaka

Geel: 19' Gigot, 35' Defour, 77' Okaka, 87' Tielemans
Rood:

Scheidsrechter: Joeri Van de Velde
Stadion: Guldensporenstadion



anderlecht-online forum