Gillet: "Tof dat ik weer werd opgeroepen"

DONDERDAG, 9 OKTOBER 2008, 07:47 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Bij de vorige interlands tegen Estland en Turkije werd Guillaume Gillet verrassend genoeg niet geselecteerd voor de Rode Duivels. Het was de eerste keer in een jaar dat de middenvelder niet werd opgeroepen.


Waarom dat was, weet alleen bondscoach Vandereycken. "Hij heeft er me niks over gezegd", zegt Gillet in Het Nieuwsblad. "Het blijft dus een mysterie. Ik wil er ook niet te veel over spreken. Alleen de bondscoach weet het en als hij het niet wil zeggen, is dat zijn goed recht. Ik concentreer me nu op Armenië. Ik vind het tof dat ik weer opgeroepen werd."

Na twee wedstrijden tellen de Rode Duivels vier punten in deze WK-kwalificatiecampagne. Volgens Gillet moet dat aantal verdubbeld worden tegen Armenië en Spanje. "De sfeer in de groep is een stuk beter. Zo zie je maar wat een goeie start kan doen. "Vooral de match tegen Turkije moet nu onze referentie zijn. Ook omdat we daar voor hetzelfde geld drie punten hadden meegenomen."

"Op basis daarvan moet een vier op zes tegen Armenië en Spanje ons volgende doel zijn. Het belangrijkste is dat we zaterdag winnen. Maar met de mentaliteit van in Turkije moeten we ook tegen Spanje een punt of misschien zelfs meer kunnen sprokkelen", aldus de Luikenaar.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.