Dokter Mendoza: "Frutos is in staat om te voetballen"

VRIJDAG, 10 OKTOBER 2008, 09:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als we Juan Mendoza, de Argentijnse arts die Nicolas Frutos behandelde, mogen geloven, dan kan de spits de volgende competitie-match al één helft spelen. "Ik kan je verzekeren dat het goed gaat met Frutos", vertelt hij aan LDH.


Juan Mendoza is niet de eerste de beste. In eigen land wordt hij beschouwd als een wonderdokter en hij mag bijna heel de nationale ploeg tot zijn patiënten rekenen. Vorig jaar vloog hij nog naar Barcelona om Messi te behandelen en Diego Maradona is een goede vriend. De afgelopen twee maanden hield Mendoza zich intensief bezig met Nicolas Frutos.

"Twee maanden lang heeft Nico fysieke trainingen in de zaal afgewisseld met trainingen met bal", aldus Mendoza. "Dat gebeurde allemaal zonder veel problemen. Hij is dus in staat om te voetballen." Volgens hem kan het zelfs al verrassend snel. "In de volgende competitiematch (tegen Zulte Waregem op 19 oktober) kan hij al één helft meespelen. Niet meer, want hij mist nog match- en trainingsritme."

Dat Frutos bij hem in Argentinië kwam revalideren en niet bij zijn club in België, vindt Mendoza niet vreemd. "Ik ken Nico al lang en ik ken zijn lichaam ook zeer goed. In het verleden hadden we al dikwijls samengewerkt." Over zijn manier van werken wil de dokter niets lossen. "Dan moet je maar naar Lionel Messi bellen. Hij kan de technieken perfect omschrijven."



anderlecht-online forum