Hongarije en Polen winnen, Tsjechië verliest

ZATERDAG, 11 OKTOBER 2008, 22:46 - Sporzafanaat

Naast Van Damme en Gillet kwamen er vanavond ook andere Anderlechtspelers in actie voor hun respectievelijk land. Zo won Hongarije met Juhasz in de basis van Albanië. Polen nam de maat van Tsjechië.

Hongarije - Albanië: 2-0

Roland Juhasz, aan de aftrap in Boedapest, pakte in de 36ste minuut een gele kaart. Net na de rust bracht zijn ploegmaat Torghelle Hongarije op voorsprong. In de slotfase scoorde Juhasz de bevrijdende 2-0 voor het team van Erwin Koeman. Albanië was tot nu toe ongeslagen in groep 1.

Polen - Tsjechië: 2-1

In de clash tussen Polen en Tsjechië won de thuisploeg met 2-1. Polen startte met Marcin Wasilewski in de basis. Bij Tsjechië verscheen geen enkele Anderlechtspeler aan de aftrap. Jan Polak speelde uiteraard niet door zijn blessure. Daniel Zitka en Stanislav Vlcek waren wel fit, maar stonden niet op het scheidsrechtersblad. Brozek en Blaszczykowsk scoorden de Poolse doelpunten. Fenin redde de Tsjechische eer.