Tsjechië wint met Zitka in doel

WOENSDAG, 15 OKTOBER 2008, 22:35 - Sporzafanaat

Tsjechië heeft vanavond de hoop op deelname aan het WK 2010 levend gehouden. Het deed wat het moest doen en versloeg Slovenië nipt met 1-0. Daniël Zitka verving de geblesseerde Cech in het doel.

Zitka speelde de hele wedstrijd en was al na een half uur bepalend voor zijn team toen Dedic alleen op doel mocht gaan. Vier minuten voor tijd hield de de Anderlecht-keeper Sisic van de gelijkmaker met een uitstekende tussenkomst. Tsjechië staat nu op de 4de plaats in groep 3 met vier punten.

Roland Juhasz, die afgelopen weekend nog scoorde voor Hongarije, stond vanavond tegen Malta opnieuw in de basis. De Hongaren wonnen met 1-0 en komen zo naast Denemarken aan de leiding in groep 1. Juhasz pakte in de 43ste minuut een gele kaart.

Polen met Marcin Wasilewski in de basis verloor met 2-1 van Slovakije. Wasilewski en co hadden lange tijd uitzicht op een 0-1 zege, maar in de slotfase vochten de Slovaken terug. Polen staat nu in groep 3 op twee punten van leider Slovakije.