Laat tegendoelpunt Villa nekt Rode Duivels

WOENSDAG, 15 OKTOBER 2008, 23:10 - Sporzafanaat

De Rode Duivels hebben ondanks een zeer verdienstelijke wedstrijd met 1-2 verloren van Spanje. Wesley Sonck bracht België vroeg op voorsprong, maar Iniesta en Villa voorkwamen Spaans puntenverlies.

De Duivels kwamen al na zes minuten op voorsprong. Sonck kopte een voorzet van Kompany voorbije een kansloze Casillas. Iniesta maakte nog voor de rust gelijk, maar zeker op basis van zijn tweede helft -waarin de Duivels in een echte topmatch dicht bij de 2-1 waren- verdiende België een punt. Helaas, in de 89ste minuut kopte Villa de Spanjaarden alsnog naar de overwinning: 1-2.

Anderlechtspelers Guillaume Gillet en Jelle Van Damme begonnen dit keer niet in de basis. Beide spelers kregen in de slotfase wel nog een korte invalbeurt. België zakt door de nederlaag naar de derde plaats en moet zich nu vooral op de tweede plaats en de barragewedstrijd richten.