Spelersreacties: "Het is een logische uitslag"

MAANDAG, 20 OKTOBER 2008, 11:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De pandoering die Anderlecht gisteren kreeg, schreeuwt om reacties van de betrokkenen. Jelle Van Damme spreekt van "een echte schande, die we alleen aan onszelf te wijten hebben." Mbark Boussoufa noemt de uitslag "logisch."


"We hebben op onze donder gekregen", trapt Mbark Boussoufa een open deur in. "Toen het 2-0 werd, liepen we achter de feiten aan en namen we risico's om de schade te beperken", aldus de Marokkaan. "We waren niet agressief genoeg, Zulte Waregem had telkens de tweede bal. Als je ziet hoe gemakkelijk we die tegengoals krijgen, dan is de uitslag alleen maar logisch."

Ook Jelle Van Damme beseft dat Anderlecht het volledig liet afweten. "4-0 is een echte schande. We hebben dit alleen aan onszelf te wijten", zo zegt de verdediger. "We waren niet slecht begonnen, maar blijkbaar moet de tegenstander eerst iets doen voor wij wakker worden." Van Damme vreest dat een een zware week wordt en beseft dat de fans volgende week een rechtzetting verwachten. "We kunnen alleen gepast reageren door volgende week KV Mechelen te verslaan."

Ook de rentree van Nicolas Frutos kon geen zoden aan de dijk brengen. De Argentijn kon niet verstoppen dat hij maanden geen wedstrijd gespeeld heeft. "Ik had niet verwacht nu al te spelen. Fysiek viel het mee, maar mijn blessure is van die aard dat ik meestal een blessure heb na de match", aldus Frutos. Hij komt ook nog even terug op de uithaal die hij deze week deed naar de medische staf. "Wat ik zei was niet alleen in mijn belang, maar ook in het belang van de club. Intussen heb ik al met de medische staf gepraat."

Wie nog extra ontgoocheld was gisteren, was Dmitri Bulykin. Door de terugkeer van Frutos was voor hem zelfs geen plaatsje op de bank vrij. "Ik ben zwaar ontgoocheld', vertelt de Rus. "Dit had ik niet verwacht en de trainer heeft mij ook geen uitleg gegeven. Ik hoop dat ik de volgende dagen een gesprek kan hebben met de coach."

Bronnen: Sporza en Sportwereld.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.