Legear: “Niet wachten op de tweede ronde”

ZATERDAG, 25 OKTOBER 2008, 11:10 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Jonathan Legear is duidelijk: “We zullen zeker winnen.” De speler had tegen Zulte-Waregem last van een bilblessure maar daar is nu niets meer van te merken: “ik ben blij dat alles in orde is met mijn blessure.”


“Voor de ploeg was het een zeer moeilijke avond. Persoonlijk heb ik het beste gegeven maar dat heeft niet veel geholpen. Op mijn positie hang je ook wel af van de anderen.”

“Op Anderlecht moet je elke week tonen dat je bij één van de beste ploegen van het land bent. We zijn zondag nooit in de wedstrijd geweest, maar dat gebeurt wel eens. Standaard heeft op Cercle Brugge met 4-1 verloren maar daar wordt geen drama van gemaakt.”

“De komst van De Sutter vind ik een goede zaak. Ik heb met hem al gespeeld bij de Rode Duivels. Hij is een complete spits die makkelijk scoort, de bal goed bijhoudt en twee voeten heeft. Hij is een transfer die echt iets zal bijbrengen aan Anderlecht.”

Legear mist wel één speler, namelijk Hassan: “We missen een echte creatieve speler. Ik heb met Hassan en Zetterberg gespeeld en die hebben een speciaal instinct. Sinds Hassan weg is heeft niemand dezelfde touche, dezelfde pas in de voeten.”

Manager Van Holsbeeck verklaarde deze week nog dat Anderlecht de ploeg van de tweede ronde zal worden: “Het moet nu beginnen, waarom wachten tot de tweede ronde? Als we dat zeggen dan kunnen we beter stoppen met de competitie. Nu moeten we alles geven en zoveel mogelijk punten pakken want anders zal Standard met de winterstop al 15 punten voorsprong hebben.”

“Ik ben zeker dat de ploeg een ander gezicht zal tonen tegen Mechelen. We moeten revanche nemen, ook voor onszelf. Voor onze trots en de trots van Anderlecht.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.