Vanden Stock gelooft rotsvast in landstitel

DONDERDAG, 30 OKTOBER 2008, 10:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Le Soir geeft voorzitter Vanden Stock zijn mening over de actuele zaken rond de club. "Dat we zo hard worden aangepakt, bewijst nog altijd dat we nog altijd worden beschouwd als de beste van België", zegt de president.


Na alle heisa die de voorbije weken in het Astridpark speelde, kijkt Roger Vanden Stock opnieuw met vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet. Meer zelfs, hij is er van overtuigd dat Anderlecht in mei helemaal bovenaan staat. "Ik heb inderdaad gezegd dat Standard mijn titelfavoriet was", aldus de voorzitter. "Maar dat was om te provoceren. Ik geloof nu keihard in een dertigste landstitel. Meer zelfs: ik raad al mijn vrienden aan om op een landstitel van Anderlecht te gokken."

De terugkeer van Frutos was het begin van de commotie twee weken geleden, maar dat lijkt intussen allemaal vergeten. "Al zal hij zijn boete wel betalen. Ik vind het niet kunnen dat hij bij zijn terugkeer uit Argentinië zo uithaalde naar de medische staf", aldus Vanden Stock. "Ik heb hem intussen bijna vergeven. Ik heb hem vorige week gezegd dat hij moest stoppen met zijn protest tegen de scheidsrechters. Tegen KV Mechelen stelde ik vast dat hij het begrepen heeft." De voorzitter bevestigt ook dat Anderlecht al voor de uithaal van de Argentijn bezig was de met de reorganisatie van de medische staf. Volgend seizoen zou dit zichtbaar moeten zijn.

Wanneer de trainer ter sprake komt, verrast Vanden Stock door te zeggen dat Louis Van Gaal interesse toonde in een job bij Anderlecht. Toch benadrukt hij dat de club Ariël Jacobs de beste optie vond. "Ik heb het Ariël op de man af gevraagd: wat heeft een buitenlandse trainer meer dan jij? Hij kon me niet antwoorden", zo zegt hij "Al weet ik wel dat hij liever T2 was gebleven."

De voorzitter zou in 2010 ook graag willen starten met de uitbreiding van het huidige stadion. Volgens hem is dit de meest realistische optie op korte termijn. Ook wil hij zo snel mogelijk overstappen van een vzw naar een nv. "Het is de enige manier om nieuwe investeerders aan te trekken", verklaart hij deze ingreep. "Maar als we dat doen, moeten we bij de overgang onnoemelijk veel taksen betalen en dat ben ik niet van plan. De minister van Financiën onderzoekt dat nu. Ik duim ervoor."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.