Hasi: "Spelers gevraagd of beker hen interesseert"

DONDERDAG, 3 DECEMBER 2015, 07:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het was slecht tegen Kortrijk. Erg slecht. Dat beseft ook Besnik Hasi en de coach weet wat het probleem was: "De mentaliteit. Als je die niet hebt, dan speel je zo. Interesseert de beker mijn spelers wel?"

"Op de eerste zes minuten na, speelde we voor de rust niet mee", begon Hasi na afloop zijn analyse. "We speelden te slap, gingen geen duels aan en vooral onze linkerkant was een groot probleem. Bovendien stonden we verkeerd opgesteld en zochten we te vaak de lange bal."

Het probleem was duidelijk: de spelers hadden geen zin om hun truitje nat te maken. "De mentaliteit was niet goed. Eerst moet je mentaliteit hebben, dan kwaliteit. Op kwaliteit alleen red je het niet. Na de rust was de mentaliteit beter, maar toen stond het al 4-1. Tijdens de rust heb ik mijn spelers gevraagd of ze wel zin hadden in de beker. Als je zin hebt, dan ga je ervoor."

Dat Anderlecht Praet, Kara en Dendoncker miste, is geen excuus. "Kara en Dendoncker misten we bij stilstaande fases. Hopelijk kan ik hen recupereren zondag tegen Genk."



anderlecht-online forum