Nieuws met tag "Interviews"


 15-09-2019 

Defour: "Anderlecht goed geanalyseerd"

Defour:

Steven Defour was terug te zien in het Lotto Park, deze keer niet in een truitje van Anderlecht, maar wel in het rode tenue van Antwerp. Hij zal zijn debuutwedstrijd bij The Great Old niet snel vergeten, 60 minuten spelen - na 8 maanden zonder wedstrijd - in een topper tegen Anderlecht en die vervolgens nog eens winnen. Lees verder »


Zetterberg: "Wij hebben zoveel potentieel in deze groep"

Zetterberg:

Anderlecht kent één van de zwakste competitestarten uit zijn hele geschiedenis. Met een povere 5 op 18 staat Paars-Wit op de veertiende plaats, ver weg van de top 6 en dus Play-Off 1. Pär Zetterberg gelooft alsnog in een goede afloop. De Zweed benadrukt bij RSCA TV dat het een jonge groep is en dat er een enorme progressie te zien is in vergelijking met vorig jaar. Lees verder » 14-09-2019 

Mbokani: "Ik heb gewacht op Anderlecht"

Mbokani:

Dieumerci Mbokani speelt straks weer in het Astridpark. Niet bij Anderlecht, wel met FC Antwerp. Als het van de Congolees afhing, had hij in de zomer wel degelijk bij Anderlecht getekend. "Anderlecht is mijn thuis." Lees verder »


Verhaeghe: "Ik wil dat het goed gaat met Anderlecht"

Verhaeghe:

Club Brugge is momenteel de toonaangevende club in het Belgische voetbal. Voorzitter Bart Verhaeghe timmerde tien jaar hard aan de weg naar boven. Bij Anderlecht moet Vincent Kompany nu hetzelfde doen. Verhaeghe vindt dat Kompany en Anderlecht op de ingeslagen weg moeten doorgaan. Lees verder » 13-09-2019 

Davies: "Antwerp is minstens top 3"

Davies:

Coach Simon Davies sprak op de middag met de aanwezige pers over de aanstaande wedstrijd tegen Antwerp op zondag (14.30 uur). David Steegen nam opnieuw plaats naast de coach als perswoordvoerder. Lees verder »Veel lof voor Kompany

Veel lof voor Kompany

Woensdagavond werd de testimonial van Vincent Kompany gespeeld, hij heeft vele lofprijzingen ontvangen van grote namen uit de voetbalwereld. Hierbij een korte samenvatting. Lees verder »


Vlap: "Ik vergeet dit moment nooit"

Vlap:

Michel Vlap kreeg woensdagavond de gelegenheid om het grasveld van Manchester City te betreden tijdens de testimonial van Vincent Kompany. Hij had eerder op de dag al kunnen trainen met de hele A-kern in het complex van de Engelse club. Lees verder » 12-09-2019 

Meschak: "Ik werd gedwongen om te tekenen"

Meschak:

Elia Meschak zou normaal gezien één van de eerste zomeraanwinsten geweest zijn van RSC Anderlecht. Tot een transfer van de Congolese aanvaller kwam het echter nooit. Nu reageert Meschak voor het eerst zelf. Bij het Congolese Leopards Foot doet hij zijn verhaal. Lees verder »


Interview: Kompany over zijn eerste maanden als speler/manager

Interview: Kompany over zijn eerste maanden als speler/manager

Vincent Kompany gaf recent een exclusief interview voor de camera's van het Britse Sky Sports. Het interview werd opgenomen in het stadion van RSC Anderlecht en gaat onder meer over de transitie tussen Manchester City en RSC Anderlecht. Kompany zegt dat de eerste maanden enorm druk geweest zijn en dat hij heel veel moest leren op korte tijd. "Het enige wat je wil is dat het team presteert en evolueert, het is een constant proces van leren, aanpassen en verbeteren", aldus Kompany. Lees verder »


"City zit in mijn hart, Anderlecht is mijn bloed"

50.000 mensen kwamen er gisteren opdagen voor de 'Vincent Kompany Testimonial', meer dan verwacht. In alles blijkt dat Kompany meer was dan een speler van Manchester City. En dat gevoel is wederzijds: "City zit in mijn hart, Anderlecht is mijn bloed", aldus de Rode Duivel.  Lees verder »


"Vincent Kompany Crescent"

Niemand die er nog durft aan te twijfelen dat Vincent Kompany meer dan een momument was bij Manchester City. En dat mag zelfs letterlijk genomen worden want in de toekomst komt er een standbeeld van Kompany aan het stadion. Voorts kreeg hij ook zijn eigen straatje: De Vincent Kompany Crescent". Lees verder » 11-09-2019 

Verschueren: "De inhaalbeweging is ingezet"

Verschueren:

De interlandbreak is achter de rug en dit weekend staat alweer speeldag 7 in de vaderlandse competitie op het programma. Daarin kijkt RSC Anderlecht Antwerp FC in de ogen. "Tegen Antwerp proberen we, net als tegen Standard, een blok te vormen. Pas daarna blikken we vooruit op de wedstrijd tegen Club Brugge", zegt Michael Verschueren over het tweeluik. Lees verder »


Vanhamel: "We moeten geen schrik hebben"

Vanhamel:

Aanstaande donderdag dagen de Paars-Witte dames BIIK-Kazygurt uit in de Woman's Champions League. Charlotte Tison gelooft dat hun tegenstander ervaring heeft in deze competitie maar dat Anderlecht een goed team bezit en dat een thuisoverwinning kan worden overwogen. Lees verder »


De Bruyne: "Hou een plaatsje vrij binnen zeven jaar"

De Bruyne:

Toen Kevin De Bruyne de overstap maakte van Wolfsburg naar City was het Vincent Kompany die hem ontfermde over zijn ploegmaat. De twee bouwden een hechte vriendschap op, zo hecht zelfs dat De Bruyne beloofde aan Kompany om binnen een jaar of zeven voor RSC Anderlecht te komen voetballen. Lees verder »


Saelemaekers: "Voel mij al een stuk frisser"

Saelemaekers:

Alexis Saelemaekers scoorde bijna voor de Belgische beloften maar hij zag zijn schot op de paal belanden. Saelemaekers sterkte wedstrijd tegen Standard leverde hem ook meteen een basisplaats op bij de beloften. Fysiek voelt hij zich elke wedstrijd steeds beter.  Lees verder »