Nieuws met tag "Interviews"


 23-04-2024 

"Leoni nog dezelfde, alleen verwachtingen zijn anders"

Theo Leoni was zaterdag het slachtoffer van de slechte eerste helft op Genk. Aan de rust werd hij vervangen door Thomas Delaney. "Maar dat was niet omdat alles Theo zijn fout was", aldus coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persconferentie. "Ik had alle tien de veldspelers kunnen wisselen." Lees verder »


Riemer: "Voor jongeren eerste keer dat ze dit meemaken"

Riemer:

Nu money time nadert, halen verschillende Anderlecht-spelers niet hun beste niveau. Onder meer enkele jonge gasten halen niet meer het hoge niveau van eerder dit seizoen of ze maken dure foutjes. Coach Brian Riemer wijst erop dat spelen voor de landstitel voor hen deel is van het leerproces. Lees verder »



 21-04-2024 

Schmeichel: 'Ik ben niet bezorgd'

Schmeichel: 'Ik ben niet bezorgd'

Kasper Schmeichel, doelman van Anderlecht, is kritisch over de prestaties van het team tegen Genk: "Er zijn te veel slechte beslissingen genomen, vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Brugge." Ondanks dat de keeper tevreden zou zijn geweest met een gelijkspel, blijft hij gefocust op Anderlecht en maakt zich niet druk om andere teams. Schmeichel merkte ook op dat uitwedstrijden een probleem vormen voor Anderlecht en dat dit gecorrigeerd moet worden. Lees verder »


Riemer razend op Lardot om dubieuze strafschop

Riemer razend op Lardot om dubieuze strafschop

Anderlecht leed zaterdagavond een 2-1 nederlaag tegen KRC Genk, dat daarbij wat hulp nodig had van scheidsrechter Lardot. Genk kreeg een strafschop nadat Fadera van dichtbij op de arm van Sardella trapte, die zijn armen nochtans dicht bij zijn lichaam hield. Lardot wees onmiddellijk naar de stip en Andi Zeqiri benutte de strafschop. Coach Brian Riemer was furieus. Lees verder »



 19-04-2024 

Riemer: 'Thorgan Hazard speelt niet meer in 2024'

Riemer: 'Thorgan Hazard speelt niet meer in 2024'

Thorgan Hazard heeft bevestigd dat hij door een blessure aan zijn kruisbanden niet meer zal kunnen spelen in 2024. Dit is een tegenvaller voor paars-wit, maar Hazard is vastbesloten om de komende maanden hard te vechten om weer op zijn best te zijn. Hazard moest het veld verlaten tegen Union vanwege een gescheurde kruisband in zijn rechterknie. Coach Brian Riemer noemde de blessure "zeer betreurenswaardig", maar is tegelijk optimistisch over Hazards herstel. Lees verder »


Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

Francis Amuzu heeft een grote honger naar een trofee, aangezien hij nog geen enkele titel heeft gewonnen met het A-team sinds hij in 2017 is toegetreden. Dit seizoen zou hij zijn eerste titel kunnen vieren, nadat hij bijna elk seizoen kampioen was met een jeugdploeg. "Het team was vastbesloten om afgelopen zondag Union te verslaan na een lange reeks zonder overwinning. Nu willen we ook winnen tegen Genk om de eerste plaats te versterken." Lees verder »


Wijnants: 'We moeten Majasaari steunen'

Wijnants: 'We moeten Majasaari steunen'

De RSCA Women wonnen bijna de Clasico op Sclessin, maar een fatale fout van de Finse keeper Milla Majasaari zorgde ervoor dat de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Sarah Wijnants, die beide doelpunten maakte, benadrukt dat het belangrijk is om de keeper te blijven steunen. Lees verder »



 18-04-2024 

Proto: 'RSCA moet Schmeichel behouden'

Proto: 'RSCA moet Schmeichel behouden'

Silvio Proto, voormalig doelman van RSC Anderlecht, heeft in La Dernière Heure aangegeven dat de prestaties van Kasper Schmeichel momenteel 'in balans' zijn. Volgens Proto heeft Schmeichel punten gewonnen voor Sporting, maar ook verloren. "Hij heeft gedurende het seizoen zijn niveau weten te verhogen en is duidelijk zelfverzekerd", klinkt het. Proto benadrukt dat Schmeichel snel herstelt na een kleine fout en profiteert van de ervaring die hij heeft opgedaan doorheen zijn carrière. Lees verder »



 16-04-2024 

"Moeilijke verplaatsing, maar het kan"

Vanavond kunnen de RSCA Women zich naar de top van het klassement voetballen mits winst op Sclessin. Na een goede start in de play-offs, is eenzevende opeenvolgende nationale titel het uiteindelijke doel. Lees verder »


Chatelle: "RSCA kan zonder Hazard kampioen worden"

Chatelle:

Thomas Chatelle verklaart dat de blessure die Thorgan Hazard opliep tegen Union mogelijk te wijten is aan het feit dat hij dit seizoen nooit voor de volle 100% fit is geweest. Hij erkent echter wel dat een dergelijke blessure op elk moment kan gebeuren. Hazard heeft dus ook gewoon pech gehad. Lees verder »



 14-04-2024 

Amuzu: "Nu niet beginnen zweven"

Amuzu:

Invallen en de winning goal scoren: Francis Amuzu beleefde een droomavond. "Nochtans was het niet gemakkelijk met tien, maar als team hebben we heel goed gespeeld", vertelde hij na de wedstrijd. Lees verder »


Einde seizoen Hazard? "Vrees voor kruisbanden"

Einde seizoen Hazard?

Na de wedstrijd was het koffiedik kijken hoe ernstig de knieblessure van Thorgan Hazard is. Coach Brian Riemer bleef voorzichtig, maar zijn ploegmaats zien het somber in. "Ik hoorde hem schreeuwen", vertelde aanvoerder Jan Vertonghen. "Ik vrees dat het ernstig is." Lees verder »



 12-04-2024 

Riemer: "Ik moet Amuzu beschermen"

Riemer:

Na maanden blessureleed is Francis Amuzu weer terug. De mindere vorm van tal van offensieve spelers brengt sommigen ertoe om de snelle winger in de basiself te roepen. Coach Brian Riemer predikt voorzichtigheid. "Ik wil hem niet forceren." Lees verder »


Riemer: "Systeem van schorsingen is te ingewikkeld"

Riemer:

Op een persconferentie blikte Brian Riemer vanmiddag vooruit naar de wedstrijd van zondag tegen Union. Hij kreeg er ook de vraag wat hij vindt van het feit dat Christian Burgess niet geschorst is. "Eerlijk? Dat interesseert me niet", aldus Riemer, die daarna het systeem op de korrel nam. Lees verder »



Vazquez: "Wil slagen bij Anderlecht"

Vazquez:

Luiz Vazquez wil de komende weken een belangrijk wapen worden in de titelstrijd. Na een aanpassingsperiode voelt hij zich daar helemaal klaar voor. In de Sudpresse-kranten vertelt de Argentijn over zijn seizoen tot dus ver. Lees verder »