Nieuws met tag "Interviews"


 28-03-2017 

Tielemans speelt gelijk met België tegen Rusland

Tielemans speelt gelijk met België tegen Rusland

Youri Tielemans begon aan de oefeninterland tegen Rusland en speelde 66 minuten. Het was meteen zijn eerste basisplaats. Op het moment dat de jonge Anderlechtenaar gewisseld werd, stond het 1-3 voor de Rode Duivels. Tielemans maakte een degelijke indruk. Door wat geknoei achteraan, verprutste een ingedommeld België echter toch nog de voorsprong. In extremis werd het 3-3. Lees verder »


"Bayat bepaalt beleid niet, hij helpt ons"

Als Anderlecht een transfer regelt, zit Mogi Bayat er vaak tussen. Dit frustreert sommigen, maar dat deert manager Herman Van Holsbeeck niet: hij weet wat hij aan Bayat heeft. "Dankzi Mogi bespaar je tijd, geld en energie." Lees verder »


Claire Vanden Stock: "Anderlecht moet Anderlecht blijven"

Claire Vanden Stock:

Claire Vanden Stock heeft de overstap gemaakt van de fanshop naar het bestuur van Anderlecht. Dit gebeurde zonder enige druk van haar vader en is volledig haar eigen keuze. Ondertussen beschouwt ze Anderlecht als haar thuis we van huis, Ze beheerde de fanshop met succes gedurende 15 jaar. Lees verder » 27-03-2017 

Van Holsbeeck: "Weiler blijft sowieso"

Van Holsbeeck:

Enkele weken geleden, voor de aanvang van de play-offs, kreeg René Weiler een nieuw en verbeterd contract bij RSC Anderlecht. Daarmee wou de club een duidelijk signaal geven naar buiten en naar zijn spelers toe. Herman Van Holsbeeck is duidelijk: "Weiler blijft, ook als we als derde eindigen." Lees verder »


"Weiler wees ons op tekorten jeugdopleiding"

De jeugdopleiding van Anderlecht geniet een prima reputatie, maar de laatste tijd bleven enkele veelbeloevnede jongeren hangen aan de rand van de doorbraak. Coach René Weiler kaartte dit aan en volgens Herman Van Holsbeeck werd dit hem niet door iedereen in dank afgenomen. Lees verder »


Bastien: "Youri is altijd heel nederig gebleven"

Bastien:

Samuel Bastien, opgeroepen door Johan Walem, kan vanavond debuteren voor de jonge Duivels tijdens de wedstrijd tegen Malta. Na zijn avontuur bij Avellino, speelt Bastien nu bij Chievo Verone in de Serie A, een geheel andere wereld volgens Bastien. Nog volgens de jonge Duivel is Tielemans meer dan geschikt voor de Serie A. Lees verder »
 26-03-2017 

"Misschien stop ik, misschien niet"

In een interview met De Zondag spreekt Olivier Deschacht openhartig over het voetbal en zijn gezin. In juni loopt Deschacht zijn contract af, wat er nadien staat te gebeuren weet Deschacht nog niet: "Misschien stop ik en misschien ook niet." Lees verder »


"Leer bij Heerenveen erg veel"

Wout Faes vertoeft momenteel in Friesland bij Heerenveen tot het einde van het seizoen op uitleenbasis. De jonge verdediger heeft maar één doel voor ogen: "Doorbreken bij Anderlecht". Hij twijfelde dan ook geen moment om naar Heerenveen te komen, waar hij de kans kreeg om extra ervaring op te doen.  Lees verder » 24-03-2017 

Verheyen: "Fantastische Svilar"

Verheyen:

De nationale U19 strijdt momenteel voor een ticket voor het Europees Kampionschap 2017 te Georgië. Ze zetten hun reeks goed in met een overwinning tegen Zweden. Bondscoach van de U19, Gert Verheyen, had vooral veel lof voor doelman Mile Svilar: "Hij heeft ons recht gehouden". Lees verder » 23-03-2017 

"Mij hoor je niet zeggen dat ik moet spelen"

Terwijl leeftijdsgenoot Wout Faes in januari naar Heerenveen trok, bleef Jorn Vancamp bij Anderlecht. Nochtans haalde Anderlecht met Isaac Kiese Thelin een nieuwe spits. "Ik wist dat ik niet langer eerste keuze zou zijn voor een plaats op de bank, maar ik maakte mij daar nooit druk over." Lees verder »


Mangala: "Nooit deur sluiten voor Anderlecht"

Mangala:

Binnenkort moet Borussia Dortmund beslissen of het de aankoopoptie op Orel Mangala licht. "Ik zou graag blijven", zo vertelt de 19-jarige middenvelder zelf. Al hoopt hij op een dag te kunnen terugkeren bij Anderlecht. "Want dat blijft de club van mijn hart." Lees verder »


Kara weg deze zomer? "Hoeft niet per se"

Kara weg deze zomer?

Volgende week starten de play-offs en Kara Mbodj is klaar om zich te tonen. Na zijn gemiste transfer in januari werden er afspraken gemaakt en is alles duidelijk. "Ik weet nu wat Kara na het seizoen moet kosten", vertelt zijn manager Mogi Bayat. Lees verder » 22-03-2017 

Martinez: "Dendoncker kan beide posities aan"

Martinez:

Leander Dendoncker is bij RSC Anderlecht een vaste waarde op het middenveld. Bondscoach Roberto Martinez ziet hem blijkbaar eerder als een verdediger: "Al kan hij gerust beide posities aan", is Martinez positief over Dendoncker.  Lees verder »


Tielemans: "Voel mij steeds meer thuis"

Tielemans:

Bondscoach Roberto Martinez heeft meer dan een boontje voor Youri Tielemans. De jonge middenvelder werd dan ook opnieuw opgeroepen voor de Rode Duivels. Tielemans zelf begint zich meer en meer aan te passen bij de Rode Duivels: "De tijd van verwondering is voorbij, ik voel mij hier steeds meer thuis." Lees verder »


Martinez: "Ik hou geen rekening met play-offs"

Martinez:

Zowel Youri Tielemans als Leander Dendoncker hebben heel wat speelminuten op de teller staan. Rust zit er voor de twee niet in nu ze opgeroepen zijn voor de Rode Duivels. Anderlecht ziet hun twee middenvelders liever wat rusten naar aanleiding van de play-offs, maar daar zal Roberto Martinez geen rekening mee houden.  Lees verder »


"Ik heb nog energie"

Leander Dendoncker heeft de meeste speelminuten van alle huidige Rode Duivels. En de middenvelder, al ziet Roberto Martinez in hem meer een verdediger, zit nog niet op zijn tandvlees. Al beseft hij zelf wel ook dat hij beter voorkomt dan geneest, zeker met de play-offs in aantocht.  Lees verder »


Chadli: "Anderlecht kan doorgaan"

Chadli:

Marouane Fellaini liet aan Youri Tielemans al weten dat Manchester United zal vermorzelen. Nacer Chadli is gematigder en zegt dat Anderlecht wél een kans maakt tegen Manchester United. "Als Anderlecht top is en United niet op de afspraak, is alles mogelijk", aldus Chadli.  Lees verder » 21-03-2017 

Dendoncker: "Al blij om erbij te zijn"

Dendoncker:

De Rode Duivels bereiden zich voor op twee interlands en ook Leander Dendoncker maakt deel uit van de selectie. Tijdens de vorige interland speelde hij de volledige wedstrijd, maar dat verwacht hij nu niet. "Alderweireld is er opnieuw bij en hij zal wel spelen." Lees verder »