Nieuws met tag "Interviews"


 26-11-2020 

"Pro Celebration of the week"

Covid-19 woedt nog hevig, toch zien we nog elke week voetballers al knuffeld vieren bij een doelpunt. Daar wil de Pro League iets aan doen en roept een nieuwe prijs in het leven: "The Pro Celebration of the Week". Ook de fans mogen meekiezen wie deze prijs in de wacht sleept.  Lees verder »


Kompany beantwoordt vragen van jonge fans

Kompany beantwoordt vragen van jonge fans

Vincent Kompany staat nu 100 dagen aan het roer van Anderlecht. De trainer nam daarom de gelegenheid te baat om vragen van jonge fans te beantwoorden. Hieronder vinden jullie een clipje terug (waarin ook Dries Mertens aan bod komt). Lees verder »


Meer grinta verwacht tegen Standard

Meer grinta verwacht tegen Standard

D-3, de spanning loopt op naar aanleiding van de wedstrijd van komende zondag tegen Standard Luik. Een herhaling van tegen Beerschot is uit den boze. Ook directie is van mening dat er wat meer grinta in de ploeg mag komen.  Lees verder » 24-11-2020 

Verschueren: "Mijn hart is paars"

Verschueren:

Michael Verschueren koopt zich nog meer in bij RSC Anderlecht, verrassend aangezien hij enkele maanden geleden nog aan de kant werd geschoven. Niet volgens Verschueren zelf, Anderlecht is de ploeg van zijn hart en hij zal daarvoor vechten.  Lees verder » 23-11-2020 

Miazga: "We nemen de schuld op ons"

Miazga:

Lukas Nmecha was al niet mals voor zijn ploegmaats, Matt Miazga treedt hem daarin bij al beseft hij dat de hele ploeg het liet afweten. De teneur na de wedstrijd was dan ook eensgezind onder de spelers die zichzelf de belofte maken dat dit de laatste keer was.  Lees verder »


Wellenreuther: "Pech bij de penalty"

Wellenreuther:

Timon Wellenreuther mocht gisteren tegen Beerschot in de basis starten. Hendrik Van Crombrugge had nog teveel last van zijn hand en liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan. Wellenreuther pakte een penalty die alsnog binnen ging in de rebound.  Lees verder » 22-11-2020 

Nmecha: "We moeten verbeteren"

Nmecha:

RSC Anderlecht was nergens tegen Beerschot. Lukas Nmecha is dan ook niet mals voor zijn ploegmaats. Hij scoorde nog wel laat in de tweede helft, maar veel heeft het niet geholpen. Nmecha is dan ook duidelijk streng: "We speelden als kleine kinderen". Lees verder »


"Niet het Anderlecht dat ik wou zien"

Vincent Kompany was allesbehalve tevreden na de prestatie op het Kiel. Hij heeft zijn spelers dan ook hard onder handen genomen in de kleedkamer, laat hij zelf weten. De coach dan ook niet anders dan toegeven dat de overwinning van Beershot meer dan verdiend is. Lees verder » 21-11-2020 

Losada: "Ik ben grote fan van Kompany"

Losada:

De architect van het attractieve Beerschot is coach Hernan Losada, een man met een spelersverleden bij Anderlecht. Losada kijkt uit naar de wedstrijd met zijn ex-ploeg. Op zijn persbabbel vrijdag toonde hij zijn respect voor Vincent Kompany. "Ik ben grote fan van Kompany, ook in zijn rol als trainer. Zijn filosofie spreekt me aan.” Lees verder »


Kompany: "Beerschot is een leuke, uitzonderlijke ploeg"

Kompany:

Het duel der paars-witten belooft een mooie affiche te worden. Zowel Anderlecht als Beerschot durven vrank en vrij voor de aanval te kiezen. Vincent Kompany is dat ook nu van plan. "Om hun sterke aanval concentreer ik me niet, wel op hun verdediging. Ik wil die pijn doen", aldus de Anderlecht-coach. Lees verder »


Uitstekende statistieken voor Murillo

Uitstekende statistieken voor Murillo

Amir Murillo is betrokken bij bijna een kwart van de goals van Anderlecht, namelijk bij 5 van de 22. Hij is daarmee de meest beslissende rechtsback van de tien grootste competities van Europa. Hij blijft daarmee Coufal van West Ham en Zaika van Sotchi vooraf. Lees verder »
 20-11-2020 

Van Eetvelt: "De verliezen stapelen zich op"

Van Eetvelt:

De coronacrisis treft ook de Belgische profclubs hard in de portemonnee. Voor dit jaar alleen al wordt het verlies op 275 miljoen geschat. Iedereen is het erover eens dat deze situatie niet lang meer mag duren. Het water staat bij verschillende clubs nu al aan de lippen. Lees verder »
 19-11-2020 

Officiële podcast over seizoen 2000 - 2001

Officiële podcast over seizoen 2000 - 2001

Via de website van Anderlecht is een eerste officiële podcast te beluisteren over het befaamde seizoen 2000 - 2001. Veel aandacht wordt uiteraard besteed aan de prestaties in de Champions League, waarin Anderlecht groepswinnaar werd in zijn poule. Lees verder »


"Wij waren beter, Benfica slimmer"

Het Europees avontuur van de RSC Anderlecht-vrouwen zit erop. Coach Patrick Wachel is teleurgesteld na de uitschakeling zeker omdat hij van mening is dat zijn ploeg qua kwaliteit niet de mindere was van Benfica. Lees verder »
 18-11-2020