Nieuws met tag "Interviews"


 23-05-2017 

"Deschacht vooral belangrijk voor kleedkamer"

Timmy Simons verlengde zijn contract bij Club Brugge met één seizoen maar zal, zo vertelde manager Vincent Mannaert, in het ideale scenario geen minuut spelen. Simons moet vooral in de kleedkamer zijn nut bewijzen. Is dit ook het scenario dat Anderlecht voor Olivier Deschacht in gedachten heeft? Lees verder »


"Delcroix enige jeugdspeler die aan deur klopt"

De U21 kroonden zich dit seizoen tot kampioen, maar het ziet er niet naar uit dat veel jongens de overstap naar de A-kern maken. "Buiten Hannes Delcroix zijn er niet meteen spelers uit de jeugd die aan de deur kloppen", laat manager Herman Van Holsbeeck verstaan. Lees verder » 22-05-2017 

Vanden Stock: "We zijn een grote kampioen"

Vanden Stock:

RSC Anderlecht heeft er een woelig seizoen opzitten, maar bleef vechten en werd beloond met titel nummer 34. Het was dan ook een emotionele maar tevreden voorzitter die de pers toesprak deze namiddag. "We zijn een grote kampioen", was Roger Vanden Stock duidelijk.  Lees verder »


Hanni maakt 'Doelpunt van het Jaar'

Hanni maakt 'Doelpunt van het Jaar'

Ook Sofiane Hanni viel in de prijzen tijdens het Gala deze avond. Hij kreeg de prijs voor 'Doelpunt van het Jaar'. Zijn dribbel op het veld van KV Oostende die leidde tot een doelpunt kreeg de meeste stemmen achter zich. Zo gaat RSC Anderlecht toch met de meeste prijzen lopen op deze editie van 'Profvoetballer van het Jaar'.  Lees verder »


Weiler is 'Trainer van het Jaar'

Weiler is 'Trainer van het Jaar'

René Weiler is verkozen tot Trainer van het Jaar. Een mooie persoonlijke bekroning voor de Zwitser. Hij bedankte Anderlecht om hem het vertrouwen te blijven schenken. Weiler benadrukte ook nog eens dat het hem niet zo gelukt zijn zonder zijn ploeg en technische staff.  Lees verder »


Bayat: "Kums beslist na Italiaanse competitie"

Bayat:

De manager van Sven Kums, Mogi Bayat, heeft goede contacten met RSC Anderlecht. Veel wou hij  nog niet kwijt over de toekomst van de ex-Gouden Schoen. Bayat wou wel kwijt dat er zowel intresse is uit binnen- en buitenland. Maar sowieso wordt er niets beslist voor het einde van de Italiaanse competitie. Kums voetbalt momenteel bij het Italiaanse Udinese.  Lees verder »


Meer dan 25 miljoen euro voor Dendoncker

Meer dan 25 miljoen euro voor Dendoncker

RSC Anderlecht wil Leander Dendoncker nog één seizoen houden, de speler zelf is er nog niet helemaal uit. Een transfer naar het buitenland blijft dan ook tot de mogelijkheden behoren. Paars-wit is niet van plan Dendoncker zomaar te laten gaan. "Leander zal meer opbrengen dan Tielemans", liet Van Holsbeeck optekenen.  Lees verder »


Van Holsbeeck: "Tuurlijk intresseert Kums ons"

Van Holsbeeck:

Over het algemeen speelt RSC Anderlecht verstoppertje in verband met zijn transfers. Maar deze middag gaf general manager Herman Van Holsbeeck toe dat ze de piste Sven Kums bekijken. "Persoonlijk hebben we nog geen contact gehad met Kums, maar we gaan wel na of hij het ziet zitten om eventueel naar Anderlecht te komen." Lees verder »


"Amrabat kost vier à vijf miljoen euro"

Naast Sven Kums valt ook de naam van Sofyan Amrabat als potentiële opvolger voor Youri Tielemans. De 20-jarige middenvelder van Utrecht geniet ook interesse van Feyenoord en Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, vreest dat Amrabat vrij duur uitvalt voor de Rotterdammers. Lees verder »


"Verwacht volgende week een akkoord"

Andy Najar ligt nog tot 2018 onder contract. Het is geen geheim dat de Hondurees droomt van een stap hogerop. Alleen kampt hij dit seizoen met blessures. Herman Van Holsbeeck wil Najar houden en de onderhandelingen daarover zijn bezig: "Ik verwacht volgende week een akkoord", liet de general manager weten.  Lees verder » 21-05-2017 

Van Holsbeeck: "Tielemans vertrekt eind deze week"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck bevesigde na de wedstrijd nog eens dat Youri Tielemans Anderlecht verlaat. Een overeenkomst is er nog niet volgens de general manager, er moeten nog enkele punten en komma's juist gezet worden. Maar de middenvelder zou tegen het einde van de week vertrekken. Naar waar wou hij echter nog niet kwijt al gaf hij wel toe dat AS Monaco de club was die toonde dat het Tielemans echt wil.  Lees verder »


Weiler: "We mogen fier zijn"

Weiler:

Niets dan blijdschap bij René Weiler na de wedstrijd tegen KV Oostende. De coach had niets aan te merken: "Er is alleen maar vreugde en blijdschap vandaag", lachte de Zwitser. Hij bedankte meteen ook zijn familie voor de steun en toeverlaat het afgelopen seizoen.  Lees verder »


Kara: "Sommige zagen mij liever gaan dan komen"

Kara:

Kara Mbodj, of je ben voor of je bent tegen. De Senegalese verdediger kreeg heel wat verwijten rond het hoofd tijdens de wintermercato nadat hij zogezegd niet wou terug komen naar Anderlecht. Ook het seizoensbegin liep niet van een leien dakje. Toch heerste hij een heel seizoen lang in de verdediging in de verdediging, ondanks de tegenwind.  Lees verder »


Boeckx: "Ik wil er volgend seizoen opnieuw staan"

Boeckx:

Voor wie deze kampioenstitel als een sprookje is, is zonder twijfel voor Frank Boeckx. Twee jaar geleden stond hij op het punt om het voetbal vaarwel te zeggen, vandaag viert hij als eerste keeper van RSC Anderlecht, de kampioenentitel. "Ik zit nog altijd in een roes", geeft de doelman dan ook toe. Lees verder »


"Ik ben Anderlecht alles verschuldigd"

Youri Tielemans speelde deze namiddag zijn laatste wedstrijd voor RSC Anderlecht. Hij kreeg dan ook een staande ovatie en een applausvervanging in het Constant Vanden Stock Stadion. "Dankzij Anderlecht ben ik de man geworden die ik ben", zei Tielemans na afloop.  Lees verder »


Tielemans krijgt zijn "Ebbenhouten Schoen"

Tielemans krijgt zijn

Youri Tielemans won op 8 mei de 26ste editie van de 'Ebbenhouten Schoen'. Vandaag kreeg hij voor de wedstrijd tegen Oostende zijn persoonlijk exemplaar overhandigd. Na de wedstrijd wou de jonge middenvelder zich nog niet uitspreken over zijn toekomst.  Lees verder » 20-05-2017 

Dendoncker: "Beter doen wordt moeilijk"

Dendoncker:

Nu Youri Tielemans met 99,9 procent zekerheid vertrekt, wil Anderlecht zijn ploeg volgend jaar rond Leander Dendoncker bouwen. Paars-wit legt de vraagprijs van Dendoncker daarom hoger dan de 25 miljoen van Tielemans. Maar zit de West-Vlaming dit wel zitten? Lees verder » 19-05-2017 

"Beter dat Najar blijft"

Andy Najar kwam deze play-offs niet meer in actie door een blessure. De Hondurees ligt nog tot 2018 onder contract bij paars-wit. "Zowel wij als club als hij als speler zitten in een zwakke onderhandelingspositie na zijn blessure. Het lijkt ons dan ook voor beide partijen beter dat hij blijft bij Anderlecht", aldus Van Holsbeeck.  Lees verder »


Vanden Stock: "Dit is de titel van Van Holsbeeck"

Vanden Stock:

Voorzitter Roger Vanden Stock glunderde gisteren van trots, de opluchting was groot nu Anderlecht titel 34 binnenhaalde. Maar de voorzitter had ook lof voor Herman Van Holsbeeck: "Wat hij dit seizoen gerealiseerd heeft verdient een pluim, dit is de titel van Herman Van Holsbeeck." Lees verder »