Nieuws met tag "Interviews"


 25-01-2021 

Refereeing Department: "Het was penalty"

Refereeing Department:

Anderlecht had vrijdag tegen Waasland-Beveren een strafschop moeten krijgen na handspel van Michael Frey. Dat is niet onze mening, wel die van het Refereeing Department. "Frey raakt de bal opzettelijk met de arm", zo luidt het vandaag. Lees verder »
 23-01-2021 

"Anderlecht verlaten deed pijn"

Jérémy Doku mist in Frankrijk geen enkele wedstrijd van RSC Anderlecht. Spijt van zijn overstap heeft hij niet al deed het vertrek in Brussel hem wel pijn. En één ding is zeker, hij komt terug om afscheid te nemen in vol stadion.  Lees verder »


"Het lukte net niet"

Anaouar Ait El Hadj kon matchwinnaar geweest zijn, maar twee keer was de lat de spelbreker van dienst. De middenvelder zag ook weer dat het voetbal goed was en dat de kansen talrijk waren, nu de efficiëntie nog. Lees verder »
 21-01-2021 

Lotto Park wordt vaccinatiecentrum

Lotto Park wordt vaccinatiecentrum

Het Lotto Park zal dit seizoen dan toch nog duizenden mensen ontvangen. Niet om te supporteren maar om zich te laten vaccineren. Vanaf maart 2021 stelt RSC Anderlecht het stadion ter beschikking van de Brusselaars om zich te laten vaccineren.  Lees verder »"Lukas heeft bij Anderlecht voetbalplezier teruggevonden"

Lukas Nmecha ook volgend seizoen nog bij RSC Anderlecht, veel supporters dromen er van. Papa Kalu Nmecha ziet vooral dat zijn zoon gelukkig is in Brussel en sluit een verlengd verblijf niet uit al hangt veel af van zijn moederclub Manchester City en de financiën bij RSC Anderlecht.  Lees verder »


"Kritiek in België was onterecht"

Peter Zulj heeft zijn start in Turkije niet gemist. Bij RSC Anderlecht scoorde hij er niet één, bij Göztepe staat de teller al op drie goals in twee wedstrijden. De Oostenrijker pareert meteen ook de kritiek die hij in België kreeg: "Kritiek was onterecht". Lees verder » 20-01-2021 

"Nooit flankspeler in Nmecha gezien"

Met de komst van Abdoulay Diaby wordt de vraag gesteld hoe het nu verder moet met Lukas Nmecha. Vincent Kompany zei vijf jaar geleden al tegen Nmecha dat RSC Anderlecht de juiste keuze was om te spelen. Bij zijn aanstelling als coach herhaalde hij die stelling met het gekende gevolg.  Lees verder »


Diaby vrijdag inzetbaar

Diaby vrijdag inzetbaar

Vrijdag moet RSC Anderlecht alweer aan de bak tegen Waasland-Beveren. Nieuwkomer Majeed Ashimeru zal nog niet op het wedstrijdblad staan. Net als Adrien Trebel en Albert Sambi Lokonga waarvoor de wedstrijd nog te vroeg komt. Wél inzetbaar is die ander nieuwkomer: Abdoulay Diaby. Lees verder »


"Hopelijk is de volgende stap gezet"

Een tevreden coach, Vincent Kompany zag zijn ploeg voetballen zoals het al een paar wedstrijden doet en nu waren er ook de doelpunten. Al heeft hij liever dat die voortkomen uit kansen die afgewerkt worden en niet via strafschoppen. Maar hij zag dat het goed was.  Lees verder »


"Mooi van Nmecha"

Michel Vlap schreeuwde het uit nadat hij de penalty omzetten in de 2-0. Een schreeuw van bevrijding, dat gaf de Nederlander ook zelf toe. Ook het gebaar van Lukas Nmecha was mooi die de tweede penalty aan Vlap overliet.  Lees verder »


Ait El Hadj: "Hadden nu meer geluk"

Ait El Hadj:

Ait El Hadj krikt zijn niveau wedstrijd na wedstrijd op. Ook tegen Charlerloi was hij weer alomtegenwoordig op het veld. El Hadj voelt zich ook het best centraal op het middenveld al beseft hij dat de plaatsjes daar duur zijn. Juist die goal of assist wil hij nog achter zijn naam krijgen. Lees verder » 19-01-2021 

Diaby: "Wil voor Kompany door het vuur gaan"

Diaby:

Abdoulay Diaby heeft er zin in. Als het van hem afhangt staat hij vrijdag al op het veld met RSC Anderlecht tegen Waasland-Beveren. Dat hij een verleden heeft bij Club Brugge is volgens de spits geen debat: "Dat is nu eenmaal voetbal". Lees verder » 18-01-2021 
 16-01-2021 

Nmecha: "Nooit rood"

Nmecha:

Lukas Nmecha en Hannes Delcroix waren niet te spreken over de rode kaart. Volgens Delcroix waren er meerdere beslissingen in het nadeel van RSC Anderlecht. "Ik kreeg stampen van overal", aldus een boze Nmecha.  Lees verder »


Meningen verdeeld over rode kaart

Meningen verdeeld over rode kaart

Vincent Kompany stak zijn misnoegen niet onder stoelen of banken toen Kemar Lawrence rood kreeg. Samen met hem stelden nog vele andere zich de vraag of dit wel terecht rood is. Volgens Tim Pots wel, Kompany liet vallen dat het tijd wordt dat scheidsrechters zich aanpassen aan modern voetbal. Lees verder » 14-01-2021 

"Dit moment vergeet ik nooit"

De Gouden Schoen had dan toch nog een paars-wit randje en dat kwam dankzij de dames van RSC Anderlecht. Zij leverden de volledige top drie af. Winnares Tine De Caigny is alvast trots dat ze de hoofdprijs binnen haalt. En blikt vooruit, misschien wel naar het buitenland.  Lees verder »


"Altijd gezegd dat ik bij Anderlecht zal eindigen"

Romelu Lukaku mocht gisteren de trofee van "Beste Belg in het Buitenland" in ontvangst nemen. Lukaku keek vooruit en wil nog trofee's in de wacht spelen met Inter en de Rode Duivels. Hij herhaalde ook zijn wens om zijn carrière te eindigen bij RSC Anderlecht.  Lees verder » 13-01-2021