Nieuws met tag "Interviews"


 24-01-2022 

"Union is dé favoriet momenteel"

Union is dé favoriet momenteel

Union liep gisteren nog wat verder uit op tweede achtervolger Club Brugge en staat nu negen punten los. Woensdag wacht Cercle Brugge in het Lotto Park om dan zondag naar het Dudenpark te trekken. Vincent Kompany is alvast duidelijk: "Union is dé favoriet van het moment". Lees verder »


Kompany pakt gele kaart

Kompany pakt gele kaart

Kort voor het half uur trok Peyre aan Raman in het strafschopgebied, maar ref Boterberg zag er geen kwaad in. Vreemd genoeg was er van een VAR-interventie geen spoor te bekennen. Achteraf is wel bevestigd dat de VAR de fase effectief bekeken heeft.  Lees verder »


Raman: "Dit nu vasthouden"

Raman: Dit nu vasthouden

Drie belangrijke punten, daar is iedereen het over eens. Al is Benito Raman van mening dat het voorin nog iets efficiënter mag. Dan kan de  wedstrijd nog iets vlugger beslist worden wat het ook gemakkelijker maakt voor iedereen. Lees verder »


Murillo pakt bewuste gele kaart

Murillo pakt bewuste gele kaart

Amir Murillo pakte gisteren zijn vijfde gele kaart, bewust. De Panamees vertrekt vandaag richting Panama wegens interlandverplichtingen dus kwam die vijfde gele kaart op een goed moment aangezien hij toch niet kan spelen.  Lees verder » 22-01-2022 


 21-01-2022 

Manager Mokoena: "Anderlecht deed een bod"

Manager Mokoena: Anderlecht deed een bod

Anderlecht heeft een bod uitgebracht op Teboho Mokoena, een 24-middenvelder uit Zuid-Afrika. Dat zegt Glyn Binkin, de manager van de speler. Binkin vertelt echter ook dat Mokoena al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Mamelodi Sundowns. "Maar we gaan ook met Anderlecht praten." Lees verder »


"Oefenwedstrijd en beloftenwedstrijd goed verteerd"

Oefenwedstrijd en beloftenwedstrijd goed verteerd

Na een jaar vol blessures is Hannes Delcroix klaar om zich terug te vechten naar de A-kern, dat zegt papa Dominique Delcroix. De verdediger maakte minuten in een oefenwedstrijd en bij de beloften en heeft die goed verteerd. Mogelijk staat hij zondag opnieuw op het wedstrijdblad. Lees verder »


"Het teveel betaalde bedrag terugeisen"

Het teveel betaalde bedrag terugeisen

Marc Coucke voelt zich bekocht, dat laat zijn advocaat Walter Van Steenbrugge weten. Coucke sprak al eerder over lijken die uit de kast vielen maar dit kwam ook voor hem als een verrassing. Hij zal dan ook niet twijfelen om het teveel betaalde bedrag terug te eisen.  Lees verder » 19-01-2022 

Van de koers naar het voetbal

Van de koers naar het voetbal

Remco Evenepoel nam afscheid van het voetbal en ging voor het wielrennen, ex-renner Kenny Dehaes maakte de omgekeerde beweging. Hij nam afscheid van Alpecin-Fenix, waar hij masseur was, en ging voor RSC Anderlecht werken.  Lees verder » 18-01-2022 


 17-01-2022 

"Terecht niet gefloten voor handspel"

Terecht niet gefloten voor handspel

De fase waarbij Lior Refaelov de bal tegen de arm kreeg voorafgaand aan het doelpunt van Yari Verschaeren gisteren tegen Standard, werd terecht niet als foutief afgefloten. Dat zegt het Professional Refereeing Department van de Voetbalbond vandaag in een woordje uitleg. Lees verder »


'Anderlecht stopt gesprekken over Reynolds'

'Anderlecht stopt gesprekken over Reynolds'

Sportitalia meldt dat de gesprekken tussen Anderlecht en AS Roma over een uitleenbeurt van Bryan Reynolds zijn stopgezet. AS Roma heeft Anderlecht zich teruggetrokken. Journalist Fabrizio Romano meldt dan weer dat KV Kortrijk zich de voorbije 24 uur voor Reynolds heeft gemeld. Lees verder »


Kompany: "Ik voelde het aankomen"

Kompany: Ik voelde het aankomen

De laatste tien minuten maakten weer het verschil tussen een en drie punten voor RSC Anderlecht. Het werd het eerste en als Vincent Kompany eerlijk is voelde hij het ook aankomen, er waren daarvoor wat teveel gemiste kansen.  Lees verder »"Maak het truitje nat"

Maak het truitje nat

Mauves Army was in vorm de voorbije dagen, zondag zorgden ze voor een spandoek aan de poorten van het Lotto Park met een niet mis te verstande boodschap voor de spelers. Supporters van Standard probeerden dat ook maar Mauves Army was hen te slim af.  Lees verder »


"Zwaar teleurgesteld"

Zwaar teleurgesteld

Yari Verschaeren scoorde een pareltje van een doelpunt maar moest zich achteraf tevreden stellen met één punt. Hij kon zijn teleurstelling dan ook niet onder stoelen of banken steken.  Lees verder »


"Mogen Sergio niets kwalijk nemen"

Mogen Sergio niets kwalijk nemen

De tegengoal kwam er door een foutje van Sergio Gomez. Toch nemen zijn ploegmaats hem niets kwalijk. Ze hadden het zelf al vroeger moeten afmaken is de teneur. Wesley Hoedt en Kristoffer Olsson verdedigen hun ploegmaat. Lees verder »


Verbeke: "Elke positie is dubbel bezet"

Verbeke: Elke positie is dubbel bezet

Als we CEO-Peter Verbeke mogen geloven zal RSC Anderlecht nog geen tot weinig inkomende transfers doen tijdens deze wintermercato. Verbeke benadrukt dat elke positie dubbel bezet is en de club niet de financiële slagkracht heeft om grote bedragen uit te geven.  Lees verder » 15-01-2022 

'Gomez heeft interesse van Chelsea gewekt'

'Gomez heeft interesse van Chelsea gewekt'

De Engelse website TEAMtalk heeft vernomen dat Sergio Gomez zich op de rader heeft gespeeld bij Chelsea. Een bod deze maand zou volgens de website onwaarschijnlijk zijn, maar ze de Spaanse linksback wel nauwlettend in de gaten. Lees verder »


'Anderlecht wil duo-deal sluiten met AS Roma'

'Anderlecht wil duo-deal sluiten met AS Roma'

Het Italiaanse Il Romanista meldt dat Anderlecht Ebrima Darboe samen met Bryan Reynolds wil losweken bij AS Roma. Over een uitleenbeurt van Reynolds is er al een akkoord, klinkt het, maar men wacht op Darboe om de deal officieel te maken. Lees verder »


"Beter niet te veel lossen over opstelling"

Beter niet te veel lossen over opstelling

Christian Kouamé zit op de Africa Cup dus is de kans groot Benito Raman morgen in de basis start al wou Vincent Kompany nog niet teveel prijsgeven over zijn opstellingen. Normaal kan de coach zondag ook rekenen op Majeed Ashimeru en Lisandro Magallan. Lees verder »


"Voor beide partijen was het de beste keuze"

Voor beide partijen was het de beste keuze

Taylor Harwood-Bellis ruilde tijdens deze wintermercato RSC Anderlecht in voor Stoke City. Momenteel is hij de enige die wintertransfer en als het van Vincent Kompany afhangt zal dat ook zo blijven, tenzij er een niet te weigeren bod komt.  Lees verder » 14-01-2022 

Hoedt: "Ik zit goed bij Anderlecht"

Hoedt: Ik zit goed bij Anderlecht

Wesley Hoedt voelt zich goed in zijn vel bij RSC Anderlecht en in de defensie. Er waren geruchten dat de verdediger zou richting Glasgow Rangers vertrekken maar daar lacht hij zelf eens goed mee.  Lees verder »