Nieuws met tag "Interviews"


 19-03-2019 

“Onderhandelingen gaan de goede kant uit”

“Onderhandelingen gaan de goede kant uit”

Yari Verschaeren vertoeft momenteel bij de nationale U19 maar ook Johan Walem, bondscoach van de nationale beloften, ligt op de loer. Ondertussen gaan ook de onderhandelingen over een contractverlenging bij RSC Anderlecht verder. Die volgens Michaël Verschueren “de goede kant uitgaan”. Lees verder » 18-03-2019 

"Verschaeren pikt intensiteit goed op"

Yari Verschaeren, nog altijd maar 17, maar toch draagt hij de ploeg en loopt elke wedstrijd de longen uit zijn lijf. Hopen dus dat de jonge middenvelder fit blijft, al heeft Fred Rutten daar niet meteen schrik voor: "Hij pikt de intensiteit goed op". Lees verder »


"We gaan Saelemaekers nog nodig hebben"

Alexis Saelemaekers zit meer op de bank dan hem lief is. Onder Hein Vanhaezebrouck was hij een vaste waarde, nu is hij een sporadische invaller. Dennis Appiah geeft de jonge verdediger raad en zegt dat hij nog niet mag wanhopen.  Lees verder »


Rutten: “Met vertrouwen play-offs in”

Rutten: “Met vertrouwen play-offs in”

Fred Rutten zag een goede eerste helft van zijn ploeg al had het tijdens de rust al 0-2 moeten staan volgens de Nederlander. In ieder geval geeft deze zege vertouwen voor de play-offs al is er ook nog wat werk.  Lees verder » 17-03-2019 

"Ik denk dat in play-offs alles nog mogelijk is"

Yari Verschaeren was de beste man op het veld en zorgde ook nog eens voor twee assists. Ondertussen is hij nog steeds maar 17 jaar en staan ook zijn eindexamens én de play-offs voor de deur. En de drie punten van vandaag zijn vooral van belang voor die play-offs want ook Verschaeren ziet daardoor nog mogelijkheden in play-off 1. Lees verder »


Didillon: "We hebben onze job gedaan"

Didillon:

Thomas Didillon mocht de wedstrijd afsluiten met een clean sheet. Veel noemenswaardig werk had de Fransman niet, maar toch is deze clean sheet ook weer goed voor het vertrouwen. En vertrouwen, dat is er bij de keeper: "30 punten te verdienen, 6 punten achterstand, maak zelf de rekening". Lees verder » 16-03-2019 

'Train the trainer'

'Train the trainer'

Dat Marc Coucke al langer meer mogelijkheden ziet om geld in het laatje te brengen bij RSC Anderlecht, is geweten. Het volgende project dat nu opgestart is: 'Train the trainer'. Lees verder » 15-03-2019 

Faes wellicht fit voor de komst van Anderlecht

Faes wellicht fit voor de komst van Anderlecht

In de zomer ruilde Wout Faes RSC Anderlecht voor KV Oostende. De voorbije speeldagen zat hij een schorsing uit, maar voor de wedstrijd van zondag tegen RSC Anderlecht is hij terug inzetbaar. Al sukkelt hij wel nog een beetje met een voetblessure. Lees verder »


"Ik ben niet belangrijk, Anderlecht is belangrijk"

Michael Verscheuren liet vorige week vallen dat als RSC Anderlecht op dit elan doorgaat, Fred Rutten zich geen zorgen over zijn toekomst hoeft te maken. Hoe denkt de coach daar zelf over ? Die wil er liever niet over uitwijden "want ik ben niet belangrijk", zegt Rutten, "Anderlecht is op dit moment het belangrijkste, niet ik." Lees verder »


"Soms is wat afwisseling beter"

Oorspronkelijk stond er dinsdagvoormiddag een training op het programma. Fred Rutten besliste om daar een teamactiviteit van te maken en ging met heel de groep bowlen. Goed voor het groepsgevoel voegde de coach er nog aan toe.  Lees verder »


Geen tussentijdse stage

Geen tussentijdse stage

Zondag zit de reguliere competitie erop en wordt het aftellen naar de play-offs die eind maart van start gaan. RSC Anderlecht ziet ook enkele internationals vertrekken gedurende twee weken. Dus een echte stage is er niet gepland.  Lees verder »


"Een storm in een glas water"

Vorige week was er het akkefietje tussen de coach en Pär Zetterberg. Hoe is de relatie nu tussen beide heren ? Fred Rutten relativeert de hele heisa en laat weten dat alles is uitgepraat als volwassen mensen onder elkaar.  Lees verder »Deze namiddag uitspraak in 'zaak-Carcela'

Deze namiddag uitspraak in 'zaak-Carcela'

We hebben al verscheidene soaps gekend rond Standard en het Bondsparket dit seizoen. Maar eentje is nog altijd hangende, de middelvinger die Mehdi Carcela opstak naar de scheidsrechter tijdens de thuiswedstrijd van de Rouches tegen RSC Anderlecht.  Lees verder » 13-03-2019 

Contractverlenging Verschaeren "gaat goede kant uit"

Contractverlenging Verschaeren

Als alles vlot blijft verlopen, tekent Yari Verschaeren binnenkort een verlengde en verbeterde verbintenis bij Anderlecht. Zijn entourage en de club zijn al even aan het praten over een nieuw contract. "Er is vooruitgang en het gaat de goede kant op", klinkt het langs de kant van Verschaeren. Lees verder » 11-03-2019 

Obradovic: "Stop met hem uit te fluiten"

Obradovic:

Antonio Milic kreeg gisteren de voorkeur op Elias Cobbaut die plaatsnam in de tribune. Alleen ligt Milic niet écht goed bij de supporters en dat lieten ze gisteren ook horen toen hij inviel voor Ivan Obradovic. De Serviër neemt het nu op voor Milic.  Lees verder »


Rutten: "We zijn tot iets in staat in play-off 1"

Rutten:

Fred Rutten was tevreden over de eerste helft van zijn ploeg. Maar hij benadrukt ook meteen dat er nog werkpunten zijn voor de toekomst. Zo moeten ze nog leren om die eerste helft ook door te trekken naar de tweede helft om het deksel niet op de neus te krijgen.  Lees verder »


Kums: "Ik werk veel op die fases met Zetterberg"

Kums:

Sven Kums bezorgde zijn ploeg de overwinning met twee doelpunten, één met een schot van buiten de zestien en één uit vrije trap. Kums geeft toe dat hij veel op die fases werkt met Pär Zetterberg. Fred Rutten daarintegen was niet zo tevreden met de Zweed.  Lees verder »Gerkens: "Ik moet ruimte maken voor Yari"

Gerkens:

Pieter Gerkens staat weer in de ploeg. De Limburger heeft een opdracht gekregen van coach Fred Rutten: hij moet ruimte maken voor Verschaeren. Iets wat hij de eerste helft ook prima heeft gedaan. Nu is het vooruitkijken naar de tien finales in play-off 1. Lees verder »


"Als coach bevestigt, mag hij blijven"

Oef, RSC Anderlecht is zeker van play-off 1. De eerste opdracht van Fred Rutten is dus geslaagd. Op naar de volgende en dat is Europees voetbal binnenhalen. En nadien ? Als de coach doorgaat op dit elan staat zijn positie niet ter sprake volgens Michael Verschueren.  Lees verder »
 09-03-2019 

Binnenkort beslissing in trainersdossier ?

Binnenkort beslissing in trainersdossier ?

Fred Rutten is vlak na Nieuwjaar aangesteld. Velen hebben de indruk dat de Nederlander maar een tussenoplossing is en er voor volgend seizoen een nieuwe trainer zal aangesteld worden. Pär Zetterberg denkt dat er binnenkort duidelijkheid zal komen in het trainersdossier.  Lees verder »