Nieuws met tag "Interviews"


 06-10-2022 

Silva: "Onmogelijk om in elke match te scoren"

Silva:

Met een fraaie kopbal probeerde Fabio Silva Anderlecht in de slotfase nog een punt te bezorgen, maar hij stuitte op de doelman. De Portugees staat nu al vijf wedstrijden droog. "Dat is niet abnormaal. Het is onmogelijk om in elke wedstrijd te scoren", zo vertelde hij na de partij. Lees verder »


"Ik moest uitstappen, anders zou die trappen"

Wesley Hoedt was na de partij tegen West Ham de kop van jut. Hij leek in de fout te gaan bij het tegendoelpunt, maar verdedigde zich na afloop voor de Sporza-microfoon. "Ik moest uitstappen, anders ging die andere schieten. Als er één uitstapt, moet een andere rugdekking geven. Dat gebeurde niet." Lees verder »


"Individueel en als ploeg worden we sterker"

Met de leidersplaats in 1B gaat het de RSCA Futures voor de wind. Ancien David Hubert aanschouwt met plezier hoe de jonge garde stappen vooruit zet. "De vraag of we zouden opkunnen tegen de gerodeerde profteams is intussen beantwoord", zegt hij vandaag in Het Nieuwsblad. Lees verder » 05-10-2022 

"We wachten ongeduldig op die déclic"

Eén en al optimisme bij Felice Mazzu in aanloop naar de wedstrijd van morgen. De coach heeft er zelfs alle geloof in dat zijn ploeg wel eens zou kunnen stunten tegen West Ham en dat hoopt hij vooral, ook dat die déclic er zal komen.  Lees verder »


"Dat goed resultaat gaat echt komen"

Jan Vertonghen was optimistich over de wedstrijd tegen Charleroi. Volgens hem waren de kansen er zeker, net als de wil en de agressiviteit. Maar nu is het uitkijken naar de wedstrijd van morgen en Vertonghen kijkt er vooral naar uit om volgende week terug te gaan naar Londen.  Lees verder » 03-10-2022 

Mazzu: "We waren beter dan tegen Kortrijk"

Mazzu:

Terwijl de supporters na de partij tegen Charleroi een fluitconcert klaar hadden, toonde coach Felice Mazzu zich niet geheel ontevreden over hetgeen zijn spelers lieten zien. "Als we deze match nog honderd keer spelen, moeten we die honderd keer winnen." Lees verder » 02-10-2022 

"Ik begrijp de fans hun frustraties"

Tijdens en na de wedstrijd klonk er boe-geroep en fluitconcerten vanop de tribunes. Niet onlogisch, erkende ook doelman en aanvoerder Hendrik Van Crombrugge. "Ik heb alle begrip voor de frustraties van de supporters", vertelde hij na de partij. Lees verder »


Duranville: "Het spijt me"

Duranville:

Julian Duranville mocht vanmiddag voor het eerst starten bij het A-elftal. De jongeling probeerde, maar jammer genoeg lag een foutje van hem aan de basis van het enige doelpunt van de partij. "Een foutje van mij stak ons in de shit", vertelde hij achteraf. Lees verder » 23-09-2022 

Debast: "Heel blij met mijn eerste cap"

Debast:

Debuteren en een basisplaats, een primeur voor Zeno Debast bij de Rode Duivels. De bondscoach was nog zalvend, Debast zelf was strenger voor zichzelf. En is dankbaar voor de hulp van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de verdediging.  Lees verder »


Martinez: "Genoten van Debast"

Martinez:

Zeno Debast vierde gisteren zijn debuut bij de Rode Duivels meteen met een basisplaats, hij kreeg het iconische nummer vier die lang op de rug van Vincent Kompany prijkte. Bondscoach Roberto Martinez heeft in ieder geval genoten van de jonge debutant.  Lees verder » 22-09-2022  20-09-2022 

Vertonghen: "Moeilijkste beslissing van mijn leven"

Vertonghen:

Jan Vertonghen vertoeft momenteel bij de Rode Duivels en nam ndaar de tijd voor een uitgebreid interview met VTM en Het Laatste Nieuws, de mediapartners van de Rode Duivels. Hij ging er onder meer dieper in op zijn transfer naar Anderlecht. "Mijn transfer ging letterlijk op 24 uur tijd van 'ik blijf bij Benfica' naar het zetten van mijn handtekening bij Anderlecht." Lees verder »


Debast: "Bijleren en me amuseren"

Debast:

Zeno Debast sprak vandaag voor het eerst met de pers als Rode Duivel. De 18-jarige Anderlecht-verdediger straalt rust uit, maar keek al wel zijn ogen uit. "Of ik starstruck was? Ja, natuurlijk. Het is even aanpassen van tv naar realiteit. Zo'n Debruyne is van een enorm niveau." Lees verder » 19-09-2022 

"Laten zien wat vertrouwen kan doen"

Felice Mazzu vroeg meer agressie van zijn spelers maar ook meer vertrouwen in hun eigen kunnen. Tegen KV Kortrijk hebben de spelers gevolg gegeven aan die vraag. Nu die speelstijl doortrekken naar de volle 90 minuten.  Lees verder »


"Deze overwinning doet deugd"

De trend was 'eerste doelpunt' gisteren tegen Kortrijk. Jan Vertonghen scoorde zijn eerste in de Jupiler Pro League en Yari Verschaeren zijn eerste van dit seizoen. Verschaeren had er graag nog een tweede bijgedaan, maar de drie punten zijn nu het belangrijkste.  Lees verder »
 03-08-2022 

Mazzu: "Gomez zal eerst met U23 spelen"

Mazzu:

Dat Sergio Gomez er tegen Paide niet bij is, heeft volgens Felice Mazzu niets te maken met een mogelijke transfer naar Manchester City. "Hij is nog niet helemaal fit", verklaart Mazzu de niet-selectie. De coach wil Gomez trouwens voorzichtig brengen. "Mogelijk speelt hij eerst enkele matchen met de U23 om ritme op te doen." Lees verder »