Nieuws met tag "Interviews"


 21-02-2017 

"Bedoeling is om recordbedrag van België te breken"

Youri Tielemans is hot, de transferbedragen die genoemd worden swingen de pan uit. Patrick De Koster, manager van onder meer Kevin De Bruyne, ziet een bedrag tussen de 17 miljoen euro en 25 miljoen euro haalbaar voor Anderlecht: "Meer dan 30 miljoen, daar geloof ik niet in". Lees verder »


"Bedankt supporters"

Daags voor de wedstrijd tegen KV Oostende raakte bekend dat enkele supporters een protestactie hadden opgezet tégen het bestuur. Al bij al verliep het verzet rustig en waren er geen noemenswaardige incidenten. De meeste supporters steunden ook de ploeg voor de volle 90 minuten, iets waar de club hen dankbaar voor is. Lees verder » 20-02-2017 

"Proberen om Tielemans nog één jaar te houden"

Er is vandaag heel wat inkt gevloeid over de twee klassegoals van Youri Tielemans. De kans is groot dat de middenvelder ook komende zomer Anderlecht verlaat, al hoeft het zover niet te komen voor general manager Herman Van Holsbeeck. "We gaan er alles aan doen om Youri nog één jaar te houden". Lees verder »"Made in Neerpede"

En of Romelu Lukaku trots was gisteren na de overwinning van Anderlecht. Na de wedstrijd volgde dan ook een dikke knuffel met Youri Tielemans. "Made in Neerpede", tweette Romelu trots onder het filmpje. Na afloop verliet hij lachend met Tielemans de Versluys Arena.  Lees verder »


Dendoncker: "Jammer dat Teo nu geschorst is"

Dendoncker:

Gisteren was het eindelijk nog eens raak voor Lukasz Teodorczyk. In minuut 89 zette hij de 1-4 op het bord. En hoe. De Pool zette zijn lichaam om een verdediger af te houden en daarna onhoudbaar binnen te trappen. "Dat doelpunt zal hem deugd gedaan hebben", zegt Leander Dendoncker.  Lees verder »


Boeckx: "Youri dacht: effe trappen"

Boeckx:

Frank Boeckx is altijd zijn vrolijke zelve, ook na de wedstrijd tegen KV Oostende. "Ik zei tegen Youri dat hij maar een matige invalbeurt maakte", lacht de doelman. Boeckx moest zich uiteindleijk maar één keer omdraaien en dat was na een penalty. Lees verder »


"Trainer vroeg mij om het verschil te maken"

Youri Tielemans kreeg rust van René Weiler tegen Oostende. Op het uur mocht hij invallen voor Sofiane Hanni, die last had van de adductoren. Met twee pegels in evenveel tijd, besliste hij de wedstrijd. "Ik ga hier met een goed gevoel weg", lachte Tielemans na afloop.  Lees verder »


Hanni: "Uit voorzorg gewisseld"

Hanni:

Sofiane Hanni werd op het uur gewisseld nadat hij daar zelf om vroeg. Op de bank kreeg hij direct een ijspak rond de dij gebonden. Maar de Algerijn stelt gerust: "Mijn wissel was er één uit voorzorg, ik heb wat last aan de adductoren". Lees verder »


Acheampong: "Dacht dat ik ging starten"

Acheampong:

Frank Acheampong startte tegen KV Oostende op de bank. Iets waar de Ghanees zich niet aan verwachtte na zijn puike prestatie tegen Zenit. Samen met Tielemans viel hij na de rust in en zette Anderlecht op het het spoor van de drie punten.  Lees verder » 19-02-2017 

"Bouwvergunning Vanden Stock-Stadion nog steeds geldig"

Nu Anderlecht afhaakt voor het Eurostadion, moet het andere pistes onderzoeken voor een nieuw stadion. Burgemeester Eric Tomas wil paars-wit graag in de gemeente Anderlecht houden en laat weten dat een verbouwing van het Constant Vanden Stock-stadion nog steeds mogelijk is. Lees verder »


"Ghelamco kan ook Union uitnodigen om in Eurostadion te spelen"

Anderlecht en het Eurostadion, het huwelijk lijkt definief voorbij nadat paars-wit aankondigde dat het niet meer wilde samenwerken met Ghelamco. Volgens sportjournalist Peter Vandenbempt hoeft die scheiding echter niet definief te zijn. Volgens hem zijn het vooral de nieuwe beleidsmensen die van in het begin tegen het Eurostadion waren. Lees verder »


"Ideeën van Weiler worden eindelijk opgepikt"

Naar wekelijkse gewoonte geeft Aimé Anthuenis zijn kijk op de zondagwedstrijden van deze week. Anthuenis vraagt zich af of Anderlecht de goede Europese prestaties kan doortrekken naar de Versluys Arena. Al merkt hij wel dat de ploeg eindelijk de ideeën van coach René Weiler omzet in de praktijk.  Lees verder » 18-02-2017 

"Leya Iseka moet minstens scoren bij B-ploeg"

Aaron Leya Iseka beleeft moeilijke tijden bij Marseille. De spits raakt al een tijdje niet meer in de wedstrijdkern van de A-ploeg en daar lijkt niet meteen verandering in te komen. "Momenteel is hij niet op niveau", zegt coach Rudi Garcia. Lees verder »


"We willen zover mogelijk geraken, Europees en de titel"

Ivan Obradovic verscheen gisteren met een grote glimlach op de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen KV Oostende. Anderlecht is van plan om ook in de Versluys Arena een goed resultaat neer te zetten. "Oostende is een sterke tegenstander maar we gaan naar de Kust om te winnen", voegt de Serviër eraan toe. Lees verder »


"Leerde snel zijn bij Buriram United"

Frank Acheampong is snel, heel snel, vraag dat maar aan Branislav Ivanovic, die altijd weer op achtervolgen aangewezen was bij Zenit. Acheampong die in november van vorig jaar papa is geworden van een dochtertje, heeft rust gevonden. En zijn snelheid ? Die leerde hij bij de Thaïse topclub Buriram United. Lees verder » 17-02-2017 

"Als iedereen zich engageert komt het Eurostadion er"

De gemeente Grimbergen, de club RSC Anderlecht, de Vlaamse Overheid, langs alle kanten wordt de bouw van het Eurostadion tegengewerkt. Toch verliezen ze er bij Ghelamco de moed niet bij en blijven ze geloven in het project: "Als iedereen zich engageert dan komt het Eurostadion er, als zal het wel een werk tegen de klok worden". Lees verder »


"Anderlecht was gewoon sterker"

Nicolas Lombaerts liep er maar beteuterd bij in het Constant Vanden Stock Stadion na afloop van de wedstrijd. Lombaerts mocht 90 minuten toekijken vanop de bank. De Belg toonde zich wel een groot verliezer en gaf toe dat Anderlecht gewoon sterker was dan Zenit, ondanks het feit dat Russen 70% balbezit hadden. "Maar volgende week kan alles nog", aldus de verdediger. Lees verder »Spajic: "Niemand is sneller dan Franky"

Spajic:

Zenit Sint-Petersburg kapitein Dzyuba zag gisteren alle kleuren van de regenboog tegen Uros Spajic. De Serviër verdedigde sterk en secuur en bewees zo dat hij een stevige concurrent is voor Kara Mbodj. "Het is nu aan de coach om te beslissen", aldus de Serviër. Lees verder »


Kiese Thelin: "Dat eerste doelpunt komt wel"

Kiese Thelin:

Nog een bemoedigende prestatie gisteren tegen Zenit Sint-Petersburg was die van de Zweed Isaac Kiese Thelin. Scoren lukte nog niet, al was hij er wel heel dichtbij. Voor de rest deed hij wat hem verwacht werd, druk zetten en duels aangaan. "Maar dat eerste doelpunt komt wel", is de Zweed er gerust in. Lees verder »