Nieuws met tag "Interviews"


 17-10-2017 

"Ghelamco al anderhalf jaar niet gehoord"

Anderlecht-woordvoerder David Steegen heeft vanmiddag gereageerd op de uitspraken van Ghelamco als zou het de plannen voor het Eurostadion hebben aangepast aan de wensen van Anderlecht. "Officieel zijn we nog niet op de hoogte", meldt Steegen. Lees verder »


"Met 0-4 winnen in Glasgow is bijna onmogelijke opdracht"

Hein Vanhaezebrouck realiseert zich dat RSC Anderlecht voor een heel moeilijke opdracht staat wil het Europees nog overwinteren. De coach was teleurgesteld dat paars-wit met 0-3 thuis verloor van Celtic, ook al was hij toen nog aan de slag bij AA Gent. Wil Anderlecht de Europese droom levend houden, dan moet het een punt proberen pakken tegen Bayern of PSG. Lees verder »


"Zelf initiatief nemen tegen PSG"

Morgen krijgt Anderlecht in de Champions League het bezoek van het sterrenensemble van PSG. De Parijzenaars beschikken momenteel over de sterkte voorhoede ter wereld. Hoe wil Hein Vanhaezebrouck Neymer en co aan banden leggen? Lees verder »


"Wie zelf de trainer niet kan bellen, niet geschikt om prof te worden"

Het gaat goed voor Mile Svilar bij Benfica, de kans is zelf groot dat hij morgen de jongste doelman ooit in de Champions League zal worden. Minder positief nieuws komt er van de Belgische U19 waarvoor Svilar niet meer wordt opgeroepen. Bondscoach Gert Verheyen benadrukt dat dat niets met het voorval bij RSC Anderlecht heeft te maken.  Lees verder » 16-10-2017 

"Gerkens vloekte toen Weiler vertrok"

Hij leek gehaald als excuus-Belg, maar Hein Vanhaezebrouck zette hem, net als Nicolas Frutos trouwens, meteen in de basiself: Pieter Gerkens. Vader André Gerkens ziet het blij gebeuren en is niet verrast. "Ik wist dat Pieter dit kon, zelfs bij een topclub als Anderlecht." Lees verder » 15-10-2017 

Vader Lukaku: "Vijf mensen bij Anderlecht eeuwig dankbaar"

Vader Lukaku:

Zes jaar na zijn vertrek bij Anderlecht is Romelu Lukaku uitgegroeid tot één van de dodelijkste spitsen ter wereld. De rol die Anderlecht speelde in dat verhaal zal de familie Lukaku nooit vergeten. In Het Laatste Nieuws zegt vader Roger dat hij vijf personen specifiek voor eeuwig dankbaar zal zijn. Lees verder » 14-10-2017 

Een gelukkige Vanden Stock

Een gelukkige Vanden Stock

Het was een gelukkige Roger Vanden Stock die vandaag te zien was op de Collectors Day te RSC Anderlecht. "Dit was dé stijl van Vanhaezebrouck", aldus de voorzitter. Woensdag wacht Paris Saint-Germain in het Constant Vanden Stock Stadion. De voorzitter blijft voorzichtig in zijn vooruitzichten: "Opletten dat we geen pak rammel krijgen." Lees verder »


Vanhaezebrouck: "Ik heb genoten"

Vanhaezebrouck:

Hein Vanhaezebrouck wist dat hij veel werk had bij RSC Anderlecht. De tijd met zijn voltallige ploeg was kort, toch was tijdens de eerste helft de hand van de nieuwe coach al te zien. Ook hij zelf was tevreden: "Ik ben aangenaam verrast", aldus een opgetogen T1.  Lees verder »


Kums: "Deze zege is verdiend"

Kums:

Sven Kums kreeg van Hein Vanhaezebrouck opnieuw een plaats bij de basiself. De samenwerking met Adrien Trebel op het middenveld verliep vlot en ook Kums ontdekte opnieuw het plezier in voetballen. Het einde van de tweede helft bracht nog wat spanning mee voor paars-wit: "Maar deze zege is verdiend", zegt Kums.  Lees verder »


Dendoncker: "Veel plezanter voetballen met de bal"

Dendoncker:

Leander Dendoncker speelde gisteren in de verdediging, niet direct zijn voorkeurspositie. Dendoncker onthoudt vooral de goede dingen, ook het vertrouwen komt stilaan terug bij de Rode Duivel. "Tegen Mechelen was alleszins het voetbalplezier terug", zei Dendoncker na afloop. Lees verder »


"Coach wil spelers die infiltreren, mijn kwaliteit"

Hein Vanhaezebrouck had in zijn eerste partij als Anderlecht-coach een basisplaats voor Pieter Gerkens. De jonge Limburger bedankte met het openingsdoelpunt. "Ik heb op training geprobeerd om me te tonen en de coach te overtuigen. Ik denk dat me dit gelukt is." Lees verder » 12-10-2017 

"De beste spits zal spelen"

Hein Vanhaezebrouck beschikt over drie centrumspitsen bij RSC Anderlecht. Wie er morgen zal starten is nog niet helemaal duidelijk. De coach sprak vooral over Robert Beric en Hamdi Harbaoui, over Lukasz Teodorczyk werd er geen woord gerept. "De beste en de sterkste zal spelen", wou de coach enkel kwijt. Lees verder »


"Dendoncker kan echt alles"

Voor één speler in het bijzonder haalde Hein Vanhaezebrouck de loftrompet boven deze middag. Het is duidelijk dat Leander Dendoncker in de bovenste schuif ligt bij de coach. "Hij is een zeer intelligente speler die zich heel snel kan aanpassen. Hij kan echt alles", is Vanhaezebrouck lovend.  Lees verder »


"Ik wil morgen winnen"

Morgen is het de eerste competitiewedstrijd voor Hein Vanhaezebrouck als trainer van RSC Anderlecht. Alle internationals zijn pas sinds woensdag of gisteren terug, veel trainen hebben ze nog niet gedaan onder de nieuwe T1. "Maar ik ga hier niet over klagen. Het feit dat er veel jongens voor hun respectieve landen spelen, wil zeggen dat je als club over goeie spelers beschikt", aldus de coach. Lees verder »


"Was helemaal niet geschrokken van de fysieke tests"

Hein Vanhaezebrouck zou verschoten zijn van de fysieke paraatheid van de spelers bij RSC Anderlecht. "Ik heb dat ook gelezen en dat is helemaal niet waar", repliceert de coach, "Bij elke club zijn er spelers die minder fit zijn dan de andere. Bij Gent was dat zo en bij Kortrijk was dat zo." Lees verder »


Vanhaezebrouck: "Hanni blijft kapitein"

Vanhaezebrouck:

Sofiane Hanni kreeg het hard te verduren de laatste wedstrijden bij RSC Anderlecht. Tegen Standard Luik werd hij opnieuw uitgefloten. Nu de nieuwe trainer er is, gingen er stemmen op dat het misschien tijd was om een nieuwe kapitein te kiezen, maar Hein Vanhaezebroeck is duidelijk: "Hanni blijft mijn kapitein." Lees verder » 09-10-2017 

Dendoncker: "Punten gescoord voor WK"

Dendoncker:

Toen Marouanne Fellaini uitviel tegen Bosnië-Herzegovina, gooide Roberto Martinez Leander Dendoncker in de strijd. De eerste minuten liepen moeizaam, maar daarna pikte hij de draad op en speelde hij sterk. "Ik probeerde mijn steentje bij te dragen en denk dat het vrij goed gelukt is." Lees verder »


"Anderlecht geen schrik, want de trainer staat te dik"

Sinds vorige week is Hein Vanhaezebrouck trainer van Anderlecht. Voor weiningen een verrassing, ook niet voor 'De Kleine Man van Hein Vanhaezebrouck' in 'De Ideale Wereld'. HIj vertelt hoe hij de voorbije weken van 'zijn papa' beleefde en doet enkele grappige ontboezemingen. Lees verder » 05-10-2017 

Coucke dankt Anderlecht voor "correcte aanpak"

Coucke dankt Anderlecht voor

Op twitter betreurt KV Oostende-voorzitter Marc Coucke het vertrek van zijn fysical coach Gino Caen naar Anderlecht. Coucke benadrukt wel dat paars-wit alles eerlijk afgehandeld heeft. "Merci voor correcte aanpak, Anderlecht", zo tweet hij. Daarna wenst hij Caen succes. Lees verder »


Kara: "We willen naar het WK"

Kara:

Senegal staat momenteel op de derde plaats in groep D, enkel de groepswinnaar plaatst zich voor het WK. Zaterdag gaat het op bezoek bij Kaapverdië, momenteel de tweede in de stand. Een overwinning is noodzakelijk om de droom om aan het WK deel te nemen, levend te houden.  Lees verder » 04-10-2017 

"Mijn voetbalfilosofie niet wijzigen"

Gisterenmiddag stelde Anderlecht Hein Vanhaezebrouck voor als nieuwe coach. Op zijn persbabbel sprak de nieuwe coach uitgebreid over de taak die hem te wachten staat. Een overzicht van zijn belangrijkste uitspraken. Lees verder »