Nieuws met tag "Interviews"


 16-08-2017 

Vanden Borre: "Ik zal terugkeren"

Vanden Borre:

Anthony Vanden Borre zijn avontuur in Congo draaide uit op een sisser. Vanaf het begin werd hij niet aanvaard in de kleedkamer van TP Mazembe, toch beschouwt hij het avontuur niet als vruchteloos, hij leerde er immers het thuisland van zijn mama kennen. Vanden Borre blijft ook niet bij de pakken neerzitten: "Ik zal terugkeren." Lees verder » 14-08-2017 

Hanni: "Niet gedaan wat verwacht wordt"

Hanni:

Kapitein Sofiane Hanni was allerminst tevreden met de prestatie van zijn ploeg. Charleroi heeft dan ook verdiend gewonnen. Een verplaatsing naar Mambourg is nooit gemakkelijk. Als dan ook de ploeg op het veld het laat afweten, wordt dat zonder pardon afgestraft.  Lees verder »


Kums: "Te slordig voor doel"

Kums:

Sven Kums ziet ook wel waar het schort bij Anderlecht, er worden te weinig kansen gecreëerd voor doel. Over zijn wissel wil hij niet al te veel kwijt: "Dat is de keuze van de trainer." Eén ding is zeker, er moet gewerkt worden op de afwerking voor doel want balbezit alleen is niet genoeg. Lees verder »
 13-08-2017 

"Trappen niet genoeg op doel"

René Weiler weet waaraan hij moet werken de komende week. De trainer wil zijn spelers vaker op doel zien trappen, zolang ze dat niet doen, kunnen er ook geen doelpunten komen. Al geeft hij wel toe dat er nog meerdere elementen zijn waar moet aan gewerkt worden.  Lees verder »


Sels ziet positieve zaken

Sels ziet positieve zaken

In tegenstelling tot de supporters en de analisten, zag Matz Sels wel positieve zaken van zijn ploeg op Mambourg. Wat die positeive zaken zijn, kon hij echter niet benoemen: "Er zijn altijd positieve elementen", was de povere commentaar van de doelman.  Lees verder »


Lukebakio: "Er is veel vertrouwen"

Lukebakio:

Eén Anderlecht-speler was alvast heel tevreden vandaag, al stond die op de andere helft van het veld. Er viel ook niets op te merken op de wedstrijd van Dodi Lukebakio Ngandoli, die op huurbasis voor Charleroi uitkomt. Hij was dan ook bijzonder opgezet dat zijn ploeg de drie punten kon thuishouden.  Lees verder »Boeckx: "Later graag met de jeugd werken"

Boeckx:

Frank Boeckx denkt stilletjesaan ook aan zijn carrière na het voetbal. Hij ziet zichzelf wel werken met de jeugd, als keeperstrainer of gewoon om hen goede raad te geven, zoals nu Mile Svilar bijvoorbeeld. Ook Herman Van Holsbeeck zei al dat hij zo een rol wel ziet weggelegd voor Boeckx.  Lees verder »


Van Holsbeeck: "We moeten hem blijven steunen"

Van Holsbeeck:

Beetje bij beetje naderen we het einde van de zomermercato, en Herman Van Holsbeeck heeft nog een paar dossiers op zijn bureau liggen. Gisteren kwam het goede nieuws naar buiten dat Kara Mbodj zijn contractverlenging getekend heeft. Maar er zijn nog kwesties die moeten afgerond worden, zoals die van Lukasz Teodorczyk. Lees verder » 12-08-2017 

"Communicatie loopt enkel nog via advocaten"

Het lijkt niet meteen gaan goed te komen tussen RSC Anderlecht en Mile Svilar. Paars-wit kreeg bevestiging van de voetbalbond dat Svilar nog tot 2019 onder contract ligt, terwijl de entourage van de jonge doelman dreigt met de wet van '78. "Momenteel wordt er alleen gepraat via advocaten", geeft Herman Van Holsbeeck toe.  Lees verder »


"Het is nog niet gedaan"

Wie Anthony Vanden Borre al afgeschreven heeft, mag terugkomen op dat voornemen. Op de facebookpagina van Trésor Diowo, de goede vriend en fysiektrainer van Vanden Borre, verschenen gisteren enkele foto's waar Vanden Borre zich in het zweet werkt. "Het is nog niet gedaan", horen we bij zijn entourage. Lees verder » 11-08-2017 

Vanden Stock: "Ja, ik ga naar Charleroi"

Vanden Stock:

Komende zondag, vieren Roger Vanden Stock en zijn vrouw Kiki, kun 75ste verjaardag. Maar geen sprake van dat dat ook zondag zal gevierd worden. Zondag speelt RSC Anderlecht op Mambourg om 18u en de voorzitter is niet van plan om die wedstrijd te missen. "Ja, ik zal aanwezig zijn op Charleroi", zegt Vanden Stock.  Lees verder »


Boeckx: "Entourage Svilar speelt belangrijke rol"

Boeckx:

Mile Svilar en RSC Anderlecht, dat is momenteel water en vuur. De jonge doelman had gehoopt om dit seizoen de nummer 1 te zijn onder de lat, maar René Weiler acht hem daar nog niet klaar voor. Dus wil Svilar Anderlecht verlaten, desnoods onder dwang. Frank Boeckx predikt geduld, zowel bij de jonge doelman als bij zijn entourage.  Lees verder »


"Ik ben nog aan het onderhandelen met Kara"

Er liggen nog altijd enkele transferdossiers op het bureau van Herman Van Holsbeeck. Leander Dendoncker moet beslissen tegen ten laatste dinsdag, dan is de deadline van 15 augustus. En dan is er ook nog Kara Mbodj, waarmee er afspraken gemaakt zijn vorige winter: "Ik ben nog met hem aan het onderhandelen", geeft Van Holsbeeck toe.  Lees verder »


"Moet de medische staff bedanken"

Frank Boeckx staat sinds maandag terug op het veld om te trainen met zijn ploegmaats. Eind mei onderging de doelman nog een operatie aan de rug. Er was een afwezigheid voorspeld van drie maanden, maar na elf weken staat 'Frank the Tank' er weer: "Ik moet de medische staff bedankten." Lees verder »


Vancamp: "Ik ben Weiler ontzettend dankbaar"

Vancamp:

Jorn Vancamp is dit seizoen uitgeleend aan het Nederlandse Roda JC. Hij wil er nu bewijzen aan René Weiler dat hij klaar is voor de grote stap bij RSC Anderlecht. De jonge aanvaller koestert ook geen wrok tegenover de Zwitser: "Ik ben hem ontzetten dankbaar voor de kansen die ik al kreeg." Lees verder »