Nieuws met tag "Interviews"


 28-09-2020 

Bundu: "Leg de lat hoog voor mezelf"

Bundu:

Mustapha Bundu mocht gisteren voor de eerste keer starten. Helemaal tevreden was hij zelf niet over zijn wedstrijd, vooral de eerste helft was moeilijk. Maar Bundu legt de lat voor zichzelf hoog: "Het zal elke week beter gaan". Lees verder » 26-09-2020 

Nmecha: "Ik moet en kan nog veel beter"

Nmecha:

Tegen Eupen gaat Anderlecht op zoek naar een derde zege op rij. "We zitten in een goede flow", blikt aanvaller Lukas Nmecha vooruit. "Niet voor niets zijn we dit seizoen nog ongeslagen. Dat willen we zo houden." Lees verder »


Mogelijk interviews na wedstrijd via videochat

Mogelijk interviews na wedstrijd via videochat

RSC Anderlecht geeft zijn persconferentie al via videochat. Het wil zo weinig mogelijk mensen op Neerpede om de besmettingen onder controle te houden. De club denkt er nu zelfs aan om de interviews na de wedstrijd ook via dezelfde digitale weg te doen. Lees verder »


"Wedstrijd uitstellen laatste optie"

Het aantal positieve COVID-19-spelers blijft oplopen. Gisteren werd er nog eens getest, de resultaten zijn vandaag bekend.  Vanaf 7 spelers in de A-kern kan de wedstrijd uitgesteld worden al is dat volgens Vincent Kompany de allerlaatste optie. Lees verder » 23-09-2020 

Kayembe: "Kompany rekende niet op mij"

Kayembe:

Amper een week na zijn vertrek keert Edo Kayembe al terug naar Anderlecht. Zondag is hij met zijn nieuwe club Eupen op bezoek in het Lotto Park. "Ik zal Anderlecht altijd erkentelijk blijven. Maar ik tekende nog onder het oude bestuur en dat heeft volgens mij veel zaken veranderd." Lees verder » 22-09-2020 

Van Eetvelt: "Blijf regels respecteren"

Van Eetvelt:

Minister Ben Weyts was net als vele anderen, niet te spreken over de beelden van samengetroepte Racing Genk-supporters. Ook RSC Anderlecht CEO Karel Van Eetvelt roept op om de regels te blijven respecteren in het stadion.  Lees verder » 21-09-2020 

Trebel: "Moeilijke momenten horen erbij"

Trebel:

Adrien Trebel heeft geen gemakkelijke periode achter de rug. Maar de Fransman bleef hard werken en zit nu na vijf wedstrijden aan twee goals en twee assists. Niet slecht voor een speler die geregeld aan de uitgang stond al zegt hij zelf dat hij nooit te horen kreeg dat hij moest vertrekken;  Lees verder » 20-09-2020 

Doku: "Brugge is Barcelona niet"

Doku:

Met twee assists en een doelpunt had Jeremy Doku een groot aandeel in de overwinning van Anderlecht op Waasland-Beveren. "Ik probeer zo goed mogelijk te spelen voor het team. Het belangrijkste is dat we winnen", bleef hij na de wedstrijd zijn rustige zelf. Lees verder »


"Heel Anderlecht heeft vertrouwen in Hannes"

De verrassing van coach Kompany luistert dit weekend naar de naam Hannes Delcroix. De linksvoetige verdediger mocht voor het eerst in de basis starten. "Hannes was erg regelmatig tijdens de voorbereiding. Hij kan ons iets extra bijbrengen", verklaarde Kompany voor de aftrap zijn keuze. Lees verder »


Delcroix: "Samenwerking met Vranjes liep goed"

Delcroix:

Twee jaar na zijn eerste en tot gisteren enige speelminuten voor Anderlecht stond Hannes Delcroix op Beveren voor het eerst in de basis. Hij speelde een goede wedstrijd, maar baalde over de twee tegendoelpunten. Een communicatieprobleem met Van Crombrugge, zo vertelde hij achteraf.  Lees verder »


"Aanwezigheid Verschaeren houdt geen ricico in"

Dat Yari Verschaeren, die bij een gisterennamiddag afgenomen test positief testte op Covid-19 gisterenavond met Anderlecht tegen Waasland-Beveren speelde, houdt geen gezondheidsrisico in voor de andere spelers. Dat schrijft de Pro League in een persbericht. Opvallend: hetzelfde persbericht staat ook op hun website, maar daar ontbreekt deze passage. Lees verder » 19-09-2020 

Vranjes: "Voor Kompany ga ik door het vuur"

Vranjes:

Ognjen Vranjes is back. Straks start de centrale verdediger voor de tweede keer op rij in de basis. Heeft hij dan eindelijk zijn wilde haren afgelegd? "Ik ben veranderd. Rustiger geworden", vertelt hij in de kranten. "Ik zal dit seizoen bij Anderlecht blijven." Lees verder » 18-09-2020 

"Ik zou er 22 kunnen opstellen"

Vincent Kompany is een tevreden coach. Via de officiële clubkanalen laat hij weten dat hij erg tevreden is over de inzet van zijn jongens. "Op sportief vlak heb ik keuze. De afgelopen weken was het niveau op training buitengewoon. Zoveel spelers hebben zich getoond dat ik er 22 zou kunnen opstellen." Lees verder »


'Dauda kan twee jaar bijtekenen'

'Dauda kan twee jaar bijtekenen'

Een opvallend bericht, maar we willen het u niet onthouden: volgens Ghanese media zou Vincent Kompany aan Mohammed Dauda gevraagd hebben om te blijven. Sterker nog: de Ghanese spits zou zelfs voor twee jaar kunnen bijtekenen. Lees verder »


'Anderlecht informeert naar Engels'

'Anderlecht informeert naar Engels'

Volgens Walfoot, de Franstalige tegenhanger van Voetbalkrant, zou Anderlecht bij Aston Villa geïnformeerd hebben naar Bjorn Engels. De website schrijft dat Engels mag vertrekken bij Aston Villa, maar enkel definitief. Anderlecht wil huren. Lees verder »


"Corona maakt het er niet gemakkelijker op"

Van een rustige aanloop naar de wedstrijd tegen Waasland-Beveren was er geen sprake. De schrik zat er goed in dat nog meer spelers positief zouden testen op COVID-19. Coach Vincent Kompany was blij dat dat niet het geval is: "Maar het is toch telkens weer een beetje een loterij". Lees verder »


"Ik wil op elke positie concurrentie"

De medewerkes van RSC Anderlecht werken weer thuis, buiten Peter Verbeke. Hij werkt naarstig door aan transferdossiers. Er is nog steeds versterking nodig in de verdediging, ook al deed Ognjen Vranjes het daar helemaal niet slecht. Lees verder »


"Nmecha moet nog beter willen doen"

Lukas Nmecha en Ognjen Vranjes deden het goed tegen Cercle Brugge. Maar dat wil niet zeggen dat ze automatisch aan de aftrap staan morgen tegen Waasland-Beveren. Vincent Kompany gaf wel mee dat buiten Elias Cobbaut, iedereen fit is.  Lees verder »