Nieuws met tag "Interviews"


 11-07-2020 

"We blijven ons richten op competitiestart op 8 augustus"

Niets is meer zeker na de uitspraak van het BAS die oordeelde dat Waasland-Beveren niet mag degraderen. Opeens staan er weer veel vraagtekens bij de start van de nieuwe competitie. RSC Anderlecht blijft zich in ieder geval voorbereiden met als competitiestart 8 augustus in het hoofd. Lees verder » 10-07-2020 

"Zo hongerig dat ik het erger maakte"

Kemar Roofe is helemaal terug. Tijdens de winterstop liep de spits een blessure op die maar niet leek te helen. "Maar nu ben ik helemaal fit", zo klinkt het in de kranten. "Jullie hebben de beste Roofe nog niet gezien." Lees verder » 07-07-2020 

"Ik wil ploeg met artiesten die hard werken"

Wie dacht dat de communicatiecel van Anderlecht op 1 juli ook op vakantie vertrokken is, schrok zich vandaag een hoedje. In de loop van de dag publiceerde de club een videoboodschap van Vincent Kompany. Het doel: de abonnementenverkoop een boost geven. Lees verder » 02-07-2020 

"Een loon van drie miljoen euro is boven onze stand"

Karel Van Eetvelt steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Hij durft nu al te zeggen dat RSC Anderlecht komend seizoen voor de titel moet gaan. Anderlecht heeft geen andere optie dan de beste te zijn van het land. Maar eerst zijn er andere (financiële) katten te geselen.  Lees verder »
 01-07-2020 


 26-06-2020 

"Nieuwe velden op Premier League-niveau"

Anderlecht legde de voorbije weken een nieuwspeelveld aan in het Lotto Park en ook de oefenvelden kregen een flnke opknapbeurt. "Dat gebeurde op vraag van Vincent Kompany", vertelt CEO Karel Van Eetvelt. "Onze velden gaan volgend seizoen op Premier League-niveau zijn." Lees verder » 25-06-2020 

"Voorkeur geven aan meest trouwe fans"

RSC Anderlecht zal dan toch zijn eerste thuiswedstrijd kunnen afwerken met publiek, hetzij beperkt. Volgens CEO Karel Van Eetvelt zullen er 4.000 tot 5.000 supporters een wedstrijd in het stadion kunnen bijwonen. Van Eetvelt zit gisteren samen met de Fanboard om een plan uit te werken. Lees verder » 21-06-2020 

Najar zwaait Anderlecht uit: "Altijd in mijn hart"

Najar zwaait Anderlecht uit:

In een bericht op Instagram heeft Andy Najar afscheid genomen van Anderlecht. Na 7,5 jaar verlaat hij paars-wit voor Los Angeles FC. "Ik wil jullie bedanken voor jullie liefde, zorg en steun", zo zegt de Hondurees. "Ik hoop dat de club snel weer veel titels wint." Lees verder » 18-06-2020 

Lavia bevestigt vertrek: "Met veel emotie"

Lavia bevestigt vertrek:

Via Instagram heeft Romeo Lavia vanavond bevestigd dat hij Anderlecht verlaat. "Na acht magnifieke jaren is het tijd om deze pagina om te slaan", zo schrijft de 16-jarige voetballer. "Met veel emotie kondig ik mijn vertrek aan." Lees verder » 12-06-2020 

 11-06-2020 

'Anderlecht wil toptalent Deyonge huren'

'Anderlecht wil toptalent Deyonge huren'

Volgens Foot Mercato wil Anderlecht Héritier Deyonge huren van Olympique Lyon. De 18-jarige linksback ruilde vorige zomer PSV voor Lyon en wordt een grote toekomst voorspeld. Ook twee clubs uit Nederland zouden Deyonge willen huren, klinkt het. Lees verder »


Najar: "Ik heb getekend bij Los Angeles FC"

Najar:

Wat al enkele maanden in de lucht hing, heeft hij nu ook bevestigd: Andy Najar speelt voortaan voor Los Angeles FC. Het contract van Najar bij Anderlecht loopt eind deze maand af. Door veelvuldig blessureleed had hij geen toekomst meer in Brussel. Lees verder »


 09-06-2020 

"Desnoods moeten we onze eigen fans opvoeden"

In de nasleep van de dood van Georges Floyd vertelt Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt dat zijn club het voortouw wil nemen in de strijd tegen racisme. "Eigenlijk vind ik het zelfs belangrijker om daaraan te werken dan aan sportieve dingen", aldus Van Eetvelt. Lees verder »


Steppe: "Anderlecht zou mooie stap zijn, maar.."

Steppe:

RSC Anderlecht-target Kenny Steppe begon gisteren aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen met STVV. Er was al een bod voor de doelman maar STVV weigerde. Steppe ligt er in ieder geval niet meteen wakker van en wil zich vooral richten op het sportieve.  Lees verder »


 08-06-2020 

 04-06-2020 

Kompany levert loon in

Kompany levert loon in

RSC Anderlecht zit al langer in moeilijk vaarwater op financieel vlak. Om de club op dat gebied wat meer ademruimte te geven, heeft Vincent Kompany ermee ingestemd om de rest van zijn contractduur minder geld te verdienen.  Lees verder »


 03-06-2020 

Lukaku reageert op misselijkmakende cartoon van 'Het Nieuwsblad'

Lukaku reageert op misselijkmakende cartoon van 'Het Nieuwsblad'

Een nieuw dieptepunt, een andere omschrijving valt er niet te verzinnen op de cartoon (zie hieronder) die vandaag in 'Het Nieuwsblad' verschenen is. Op de cartoon is te zien hoe Wouter Vandenhaute met zijn knie in de nek gaat zitten van de op de grond liggende Michael Verschueren. Als bijschrift staat er "Purple lives matter" te lezen, verwijzend naar de dood van de Amerikaan George Floyd. Lees verder »


Verschueren Michel: "Je wint er en je verliest er"

Verschueren Michel:

Michel Verschueren reageerde telefonisch aan VTM Nieuws over de terugstap van zijn zoon Michael Verschueren. Hij benadrukt dat het zijn zoon zelf was die de beslissing nam om uit het management van de club te stappen, op die manier kan hij actief blijven bij UEFA en ECA. Lees verder »


Van Eetvelt: "Geen contact met Moïse"

Van Eetvelt:

Gisteren werden er enkele belangrijke knopen doorgehakt bij de club. Vandenhaute werd officieel aangesteld als voorzitter, maar er werden ook beslissingen genomen rond herschikking van schulden en een nieuwe financiële inbreng van ongeveer 20 miljoen euro. Volgens CEO Van Eetveld is de club nu opnieuw financieel "solide" en kan het nieuwe seizoen worden voorbereid. Maar volgt er nu nog een additionele inbreng van Congolees Moïse Katumbi van TP Mazembe? Lees verder »


De Jong: "Anderlecht is Anderlecht niet meer"

De Jong:

Max de Jong verliet half mei na acht jaar RSC Anderlecht. Een beslissing die hij zelf nam nadat hij aan de kant werd geschoven voor Jelle ten Rouwelaar. De Jong wil vooral de goede zaken onthouden na zijn ontslag maar hij zag de club ook meer en meer veranderen sinds de komst van Marc Coucke.  Lees verder »


 02-06-2020 


 30-05-2020 

"Geen gekke transfers"

Zowel Marc Coucke als Vincent Kompany steken geld in de club om die weer financieel gezond te maken én de nodige transfers te kunnen doen. Al moeten er daar geen grote dingen verwacht worden volgens Karel Van Eetvelt. Lees verder »