Beloften verslaan Germinal Beerschot met 3-2

ZATERDAG, 1 NOVEMBER 2008, 11:02 - Garrincha

De beloften van Anderlecht wonnen gisteren de wedstrijd tegen Germinal Beerschot met 3-2. Thomas Chatelle scoorde twee keer en ook Matthias Suarez wist te scoren. Van de A-kern kwamen verder ook Rnic, Kanu en Bruzzese in actie.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Anderlecht, maar Chatelle en Mukendi vonden de bezoekende keeper op hun weg. Na 24 minuten was het dan toch raak toen Thomas Chatelle een afgeweerde voorzet van Suarez in doel mikte. Amper twee minuten later zorgde Suarez zelf voor de verdubbeling van de score. Na een combinatie met Kanu knalde hij het leer voorbij doelman Kaminski. Niet veel later moest Bruzzese een eerste keer goed tussenkomen op een schot van Gyan. Anderlecht reageerde promt en opnieuw Chatelle zorgde voor de 3-0 ruststand.

De tweede helft was meer gelijk opgaand met kansen voor zowel Anderlecht als Beerschot. De thuisploeg slaagde er niet meer in te scoren en kreeg het op het einde nog even warm. Halverwege de tweede helft had Gyan voor de 3-1 gezorgd en vijf minuten voor tijd maakte Snoeys er zelfs 3-2 van wanneer Bruzzese een schot niet goed kon wegwerken. De gelijkmaker kwam er niet meer zodat de beloften hun vierde wedstrijd van het seizoen konden winnen.

Goals: 24' Chatelle (1-0), 26' Suarez (2-0), 39' Chatelle (3-0), 65' Gyan (3-1), 85' Snoeys (3-2).

Anderlecht: Bruzzese, Ciza (78' Lodders), Rnic, Servaes, Godeau, N'Diaye, Chatelle (60' Ndoumbe), Sutchuin, Mukendi, Dos Santos Da Silva (60' Boateng) en Suarez (60' Kage).

Germinal Beerschot: Kaminski, Schaessens, Mauro, Vanderheyden, Van Minnebruggen, Owusu, De Jonghe, Lambrechts, Wanyama, Gyan en Haroun.

Gele kaart: Sutchuin