Vooruitblik: wintertransferperiode

MAANDAG, 28 DECEMBER 2015, 19:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - OPINIES Nu de winterstop is aangebroken en januari erg dichtbij komt, is het hoog tijd om vooruit te blikken naar de transferperiode. Wie zal, kan of moet vertrekken? En welke versterkingen moet Anderlecht aantrekken?

Terwijl de aarde vrolijk verder opwarmt, laat het voetbal dat Anderlecht op de mat brengt ons al veel te lang Siberisch koud. Anderlecht moet zich deze winter absoluut versterken. De uitgaande transfer van Guillaume Gillet is echter de enige die al in kannen en kruiken is.

Als Gillet de enige basisspeler is die vertrekt, heeft Anderlecht nood aan drie nieuwe spelers: een rechtsachter, een grote centrale middenvelder en een rechtsbuiten.   

Rechtsachter

Ivo Pinto lijkt de eerste keuze op de rechtsachter, maar kost meer dan drie miljoen euro. Bovendien kan hij enkel op de rechtsachter uit de voeten.

​Centrale middenvelder

Door het vertrek van Gillet wordt Leander Dendoncker de enige kopbalsterke optie centraal op het middenveld.  In combinatie met (te) weinig kopkracht in de andere linies, zou het uitvallen van Dendoncker voor een gigantisch probleem zorgen.

​Bovendien kan Anderlecht beter nu al op zoek gaan naar een nieuwe middenvelder dan te wachten tot de zomer. Als Tielemans volgende zomer vertrekt voor een astronomisch bedrag, wordt een vervanger sowieso twintig procent duurder.

Marko Grujic blijft ondanks zijn flirt met Liverpool een serieuze optie. Een Servische reus van negentien. De link met Aleksandar Mitrovic is snel gelegd. Ook voor zijn entourage.

Als Mitrovic het na een tussenstap van twee jaar bij Anderlecht lastig heeft om zich door te zetten bij Newcastle, is het ronduit belachelijk om rechtstreeks van Rode Ster Belgrado naar Liverpool te gaan.

Rechtsbuiten

​Anderlecht haalde afgelopen winter Marko Marin binnen, omdat het besefte dat het wat genialiteit ontbeerde. Marin flopte en deze zomer draaiden de soaps rond Neeskens Kebano en vooral Mbark Boussoufa uit op een sisser.

​Hoewel Matias Suarez zich de laatste weken elke wedstrijd uitpakt met één geniale flits, is het onverstandig om te verwachten dat de Argentijn Anderlecht kampioen gaat maken.

Als Anderlecht Pinto haalt, wordt Andy Najar wellicht opnieuw de eerste keuze op de rechtsbuiten. Imoh Ezekiel is echter waardeloos in een 4-3-3 en Ibrahima Conté is gewogen en te licht bevonden.

​Dodi Lukebakio liet al fraaie dingen zien en zal zeker nog minuten pakken dit seizoen, maar kan ook op de linksbuiten of achter een diepe spits uit de voeten.
Veel fans hopen op een terugkeer van Massimo Bruno. De Italiaanse Belg slaagt er voorlopig echter niet in om het verschil te maken in de Duitse tweede klasse, waardoor het maar de vraag is of
hij de verlosser van Anderlecht kan worden.

​Verder wordt ook Victor Osimhen aan Anderlecht gekoppeld. De topschutter op het WK u17 wordt morgen zeventien en zou tussen de twee en de vier miljoen euro moeten kosten.

Uitgaand

We schreven afgelopen zomer al dat Anderlecht Andy Kawaya moest uitlenen om speelminuten te verzamelen. Vijf verloren maanden later, lijkt paars-wit dat eindelijk ook in te zien.

Een uitleenbeurt aan een Belgische Play-off II-ploeg lijkt geen optie meer. Binnen negen wedstrijden begint voor een groot deel van hen namelijk de voorbereiding op het seizoen 2016-2017 en komen gehuurde spelers niet meer aan de bak.

Michaël Heylen pakte pas vorige week zijn eerste speelminuten tegen Club Brugge, maar speelde wel meteen een dijk van een wedstrijd. Als hij blijft, lijkt het lot van Bram Nuyinck bezegeld. Als Anderlecht Nuytinck wil houden, zou het beter eerlijk blijven tegenover Heylen en hem een uitleenbeurt gunnen.

De toekomst van Ibrahima Conté lijkt dan weer in Genk of Oostende te liggen.

Uw mening

Maar wat denkt u? Zijn Pinto, Grujic, Bruno en Osimhen goede versterkingen? Kent u betere alternatieven? Of opportuniteiten op andere posities? Laat het ons weten via [email protected] of onder dit artikel. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.