Anderlecht moet geld lenen bij Fortis

DONDERDAG, 13 NOVEMBER 2008, 19:23 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De financieële crisis maakt het er niet makkelijk op voor Anderlecht, vooral niet omdat ze een bank als sponser hebben. En laat het nu juist een bank zijn dat serieus in de problemen heeft gezeten en overgenomen werd.


Op dit moment heeft RSCA zelfs een lening lopen bij die bank, Fortis: "De club heeft momenteel meer dan 2 miljoen schuld en heeft moeten lenen bij Fortis. Bij het begin van het seizoen zijn er inkomsten van abonnementen en sponsors, maar halfweg het seizoen niet meer", aldus financieel directeur van Anderlecht Trullemans.

Tevens hoopt Trullemans dat begin volgend kaar de omschakeling van een VZW naar een NV een feit is.

Simon Chadwick, een hoogleraar in de sport business strategy en marketing, verklaart tegenover de pers dat ploegen als Anderlecht en Brugge in problemen kunnen komen, dit doordat ze gesponsord worden door een bank: "Het is een contract voor een bepaald aantal jaar en de club krijgt elk jaar een bepaald bedrag. Maar als een bank in de problemen komt, kan het zomaar zo zijn dat hij niet in staat is om aan die voorwaarden te voldoen, hoe goed een club ook presteert."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.