Frutos woest op De Bleeckere na rode kaart

ZONDAG, 16 NOVEMBER 2008, 18:01 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Nicolas Frutos was na de match woedend om de rode kaart die hij kreeg van referee Frank De Bleeckere. Het was zelfs zo erg dat teammanager José Garcia de spits moest wegtrekken van de pers.


"Ik ben erg triest", begon Frutos op de persconferentie. "Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik rood krijg en dat terwijl ik twee keer niets deed. Bij mijn eerste gele kaart heb ik De Bleeckere gewoon vriendelijk aangesproken. Ik zei niets slechts of maakte geen provocerende gestes en toch gaf hij geel."

"De tweede gele kaart begrijp ik al helemaal niet", vervolgde Frutos. "Simaeys loopt eerst met zijn knie tegen mijn hoofd en trapt daarna op mijn arm. Hij was al de hele match aan het provoceren en had direct rood moeten krijgen. Ook zijn lijnrechter reageerde niet. Ze staan toch constant met elkaar in contact? Dat De Bleeckere tot zoiets in staat is, begrijp ik niet. Is dit een internationale scheidsrechter?"

"In Argentinië wordt De Bleeckere geschorst"

En Frutos wist van geen ophouden. "In Argentinië zou De Bleeckere geschorst worden na zulke fouten. Ik hoop dat hij geschorst wordt, maar in België kan zoiets wellicht niet. Op basis van de tv-beelden zouden mijn gele kaarten ingetrokken moeten worden, maar in België kan dat wellicht ook niet. We hebben daarnet de beelden van mijn fout herbekeken en de hele ploeg moest lachen."

De Argentijn miste wel een grote kans in de match voor een leeg doel. "Daarvoor ben ik erg boos op mezelf", aldus Frutos. "De Bleeckere was wellicht tevreden dat ik die open kans miste. Anderlecht had hier vandaag moeten winnen. We hebben twee punten verloren."

Bron: De Standaard



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.