De Bleeckere: "Sta achter mijn beslissing"

ZONDAG, 16 NOVEMBER 2008, 18:12 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Nicolas Frutos was na de wedstrijd niet mals voor Frank De Bleeckere, maar de scheidsrechter blijft achter zijn beslissing staan. "De eerste gele kaart kreeg Frutos voor protest", legt De Bleeckere uit.


"Bij de tweede gele kaart zag ik twee spelers op de grond liggen terwijl de bal weg was. Ik wist dat er iets kon gebeuren. Toen ik nog eens keek, zag ik dat Simaeys probeerde recht te staan, maar Frutos nam hem bij de benen en trok hem op de grond. Met die informatie heb ik besloten om geel te trekken. Wat daarvoor gebeurd is, heb ik niet gezien. De fout van Geraerts op Legear verdiende een gele kaart, niet meer", aldus de scheidsrechter.

Jeroen Simaeys vond dat de rode kaart voor Frutos verdiend was. "Na een duel lag Frutos op de grond en greep hij mijn been vast zodat ik viel: terecht rood dus", zei Simaeys over het opstootje. "De scheidsrechter heeft dat goed gezien. Ik heb niets gedaan. Of het nodig was dat ik applaudisseerde bij zijn uitsluiting? Ach, hij is een erg irritante speler om tegen te spelen en dan vind je het niet erg als hij tenonder gaat in zijn eigen spel."

Bron: De Standaard



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.