Reacties na Anderlecht - Westerlo

ZONDAG, 23 NOVEMBER 2008, 09:26 - El_principito05
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht wipte gisteren over Westerlo in de stand na een 2-0 zege. Thomas Chatelle, Mbark Boussoufa, Lucas Biglia, Guillaume Gillet en Matias Suarez waren bereid wat meer uitleg te geven aan de pers.


Chatelle mocht Legear 20 minuten voor tijd vervangen en was nog heel dicht bij de 3-0.

"Het was een wedstrijd met hoogtes en laagtes", wist Chatelle te vertellen na de match. "We weten dat het tweede doelpunt moet vallen om iets rustiger te kunnen voetballen, maar het bleef maar duren", aldus Chatelle. "Westerlo is een ploeg vol vertrouwen en dat maakte deze wedstrijd bijzonder gevaarlijk."

Lucas Biglia bevrijde Anderlecht met de 2-0.

"Nu kunnen we onze opmars verder zetten en verder stijgen in het klassement", aldus Biglia. "Ik vind beetje bij beetje mijn vorm terug, maar ik ga gewoon verder werken want mijn doel is en blijft de titel. Ik ben momenteel niet bezig met een eventuele transfer. Mijn zinnen staan nog volledig op Anderlecht."

Gillet moest noodgedwongen de positie van rechtsachter overnemen van de geschorste Wasilewski.

"Het belangrijkste is dat we de drie punten pakken", aldus Gillet. "Het was niet evident want Westerlo is een ploeg met vertrouwen. We houden ook eens de nul en dat is ook lang geleden. De 1-0 luchtte ons op, maar de bal raakte geen tweede keer voorbij De Winter. Dat is jammer. Westerlo speelde het laatste kwartier met vier aanvallers en dan kregen we het toch wel moeilijk. Gelukkig valt de goal dan toch uiteindelijk nog aan onze kant. Nu volgt er op papier een wat makkelijkere wedstrijd. Daar moeten we ook de drie punten zien te pakken zodat we de aansluiting met de top van het klassement behouden."

Mbark Boussoufa werd vroegtijdig vervangen door een blessure aan de adductoren.

"Ik had al de hele week wat last van de adductoren, maar nu na de match lijkt het veel erger. Ik onderga maandag een echografie en dan zullen we meer weten." Mbark maakte net als vorige week, op Club Brugge, een zeer belangrijk doelpunt voor Anderlecht. "Het is mijn vierde van het seizoen en het is inderdaad weer een belangrijk doelpunt. Eigenlijk was het een schot en geen voorzet van Van Damme en ik anticipeerde goed. Het was al een hele tijd geleden dat we nog op voorsprong kwamen, dat deed wel deugd. We hadden ook graag dat tweede doelpunt gemaakt, maar dat lukte niet onmiddellijk. Op het einde van de match kwamen we nog goed weg met die bal op de paal."
Mbark had ook nog lovende woorden voor debutant Suarez: "Ik heb op training al gezien dat Matias heel wat in zijn mars heeft. Alleen het publiek en de buitenwereld heeft dat nog niet gezien. Hij heeft heel wat technische kwaliteiten en heel Anderlecht zal nog veel plezier aan hem beleven."

Matias Suarez kwam voor het eerst aan de aftrap bij Anderlecht en overtuigde de fans meteen.

"Mijn objectief is om altijd in de basiself te staan. Maar het is uiteraard de trainer die daarover zal beslissen. Het was eigenlijk wel een speciale match voor mij. De eerste keer dat ik de basis mocht starten, maar ook de eerste keer dat ik in zo'n omstandigheden voetbal. Ik zag nog nooit eerder sneeuw in mijn leven. Dit zal ik zeker onthouden. In het begin had ik het wat moeilijk op het veld, maar ik heb me beetje bij beetje aangepast. De steun van het publiek voelt ook wel goed. Hopelijk krijg ik in de toekomst nog kansen want ik wil nog veel mooie dingen laten zien en vooral voetballen in dienst van de ploeg."

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.