"Suarez's balaaname en techniek is ongeloofelijk"

DINSDAG, 25 NOVEMBER 2008, 20:07 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi, sinds kort hulptrainer in Anderlecht, spreekt vol lof over Matias Suarez. Suarez speelde dit weekend, voor het eerst in de basis, mee tegen Westerlo. "Zijn balaanname en zijn techniek aan de bal zijn ongelooflijk."


"Op training laat hij vaak zien dat hij op een vierkante meter meerdere tegenstanders kan uitkappen. Bovendien is hij ook nog redelijk snel. En die kwaliteiten koppelt hij aan intelligentie en spelinzicht", meldt Besnik Hasi. "Dat bleek ook tegen Westerlo toen iedereen verwachtte dat hij op doel zou schieten, maar hij de bal over de verdediging chipte tot bij Boussoufa. De Argentijn weet ook precies waar hij moet lopen. Hij voelt goed aan waar de bal gaat komen."

"Fysiek heeft hij zeker nog een groeimarge. Je mag niet vergeten dat hij uit de Argentijnse tweede klasse komt, maar stilaan verteert hij ons trainingsritme veel beter. Ook aan zijn scorend vermogen kan nog gewerkt worden. Hij is gevaarlijk rond de zestienmeter en weet waar hij moet komen, maar moet nog efficiënter worden", zegt Besnik Hasi, assistent-trainer bij RSC Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.