"Klein Eiland beste plek voor nieuw stadion"

VRIJDAG, 28 NOVEMBER 2008, 17:26 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Een recente studie wijst uit dat het Klein Eiland de beste plaats is voor een nieuw stadion. Het Klein Eiland is een wijk in Anderlecht die omringd wordt door sporen, de ring en het Brussels kanaal.


"De realisatie van een nieuw stadion op 'Klein Eiland', waarbij zowel de uitbreidingsnood van de grote Anderlechtse club als de leefbaarheid van de inwoners gerespecteerd worden, zou volledig kunnen beantwoorden aan de verwachtingen van de federale en regionale instellingen met betrekking tot een groot internationaal stadion, zowel wat de capaciteit als wat de termijnen betreft", zegt burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven.

"Daarom staan wij ter beschikking van de betrokken regeringen om de troeven van deze site voor te stellen en samen met hen in die richting voort te gaan."

Het nieuwe stadion zou 50.000 zitplaatsen omvatten en niet alleen bedoeld zijn voor RSC Anderlecht, maar ook gebruikt kunnen worden voor internationale wedstrijden, met het oog op WK 2010. De Burgemeester van Anderlecht heeft de studie nu voorgelegd aan premier Yves Leterme en minister-president van Brussel, Charles Picqué.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.