Mbo Mpenza hangt de schoenen aan de haak

MAANDAG, 8 DECEMBER 2008, 22:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een rugblessure dwingt Mbo Mpenza te stoppen met voetballen. Dat heeft Sporza vanuit Griekse bron vernomen. Tussen 2004 en 2008 speelde de oudste Mpenza voor Anderlecht, deze zomer trok hij naar het Griekse Larissa.


Mbo Mpenza begon zijn carrière bij KV Kortrijk, waar hij halfweg de jaren '90 doorbrak. Samen met zijn broer Emile verhuisde hij in 1996 naar Moeskroen, waar hij in zijn eerste jaar eerste klasse twaalf maal scoorde. Voldoende om een transfer naar Standard af te dwingen, wederom samen met zijn broer. Na twee jaar Luik beproefde Mpenza zijn geluk in het buitenland, maar passages bij Sporting Lissabon en Galatasaray werden geen succes. In 2002 keerde hij terug naar Moeskroen, waar hij al snel zijn oude vorm hervond.

Dit resulteerde vier jaar geleden in een transfer naar Anderlecht, maar in de hoofdstad slaagde hij er nooit echt in de verwachtingen in te lossen. Zijn tweede seizoen was het meest succesvolle met elf doelpunten. In totaal scoorde Mpenza twintig treffers in 86 wedstrijden voor paarswit. Vorig seizoen kwam hij maar dertien keer aan spelen toe, waarvan meestal als invaller. Zijn aflopend contract werd afgelopen zomer dan ook niet verlengt en na lang wachten tekende hij uiteindelijk in Griekenland bij Larissa.

Een rugblessure zorgt er nu voor dat het contract daar ontbonden wordt en dat Mbo Mpenza een punt moet zetten achter zijn carrière. Mpenza is 32 jaar en speelde 56 wedstrijden voor de Rode Duivels, waarin hij drie keer scoorde.




anderlecht-online forum