Schollen: "Een reeks matchen zou mij sterker maken"

WOENSDAG, 10 DECEMBER 2008, 11:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Davy Schollen heeft nog twee matchen om te bewijzen dat hij een waardige nummer één is voor Anderlecht. "Mijn doel is om tot de winterstop heel goed te presteren. Wat dan komt zien we wel."


Keeperstrainer Filip De Wilde heeft alvast het volste vertrouwen in Schollen. Volgens hem is Schollen technisch zelfs beter dan Zitka. "Het doet deugd als iemand als Filip De Wilde mij complimenten geeft", aldus Schollen in Het Nieuwsblad. "Ik heb vorig seizoen al getoond dat ik het aankan om eerste keeper bij Anderlecht te zijn."

Veel spelers zouden in zijn situatie eens stevig op tafel kloppen, maar de 30-jarige Hoegaardenaar houdt zich opvallend rustig. "Ik ben niet iemand die zomaar wat roept in de kranten. Ik kan mij alleen bewijzen op het veld", aldus Schollen. "Ik zit nu drie jaar bij Anderlecht en ik ben een stuk rijper geworden. Ik weet dat de kloof tussen mijzelf, Daniël Zitka en Silvio Proto een stuk kleiner is geworden. Als ik een reeks matchen als eerste doelman zou kunnen spelen, dan zou mijn vertrouwen ook groeien en dan zou ik sterker worden."

Schollen heeft bij Anderlecht nog een contract tot het einde van het seizoen. Het terughalen van Proto zou niet meteen blijk geven van vertrouwen zijn talenten. Denkt hij er dan ook aan in juni andere oorden op te zoeken? "Na nieuwjaar zal ik zien wat de toekomst brengt. Maar we zullen toch moeten discussiëren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.