Wie wordt er clubtopschutter?

DONDERDAG, 11 DECEMBER 2008, 10:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het is opvallend: Anderlecht kent dit seizoen geen uitgesproken scoringsmachine, maar telt meerdere spelers die vaak scoren. Frutos (6 goals), Gillet (6), Boussoufa (5) en Legear (3) gaan de concurrentie aan. Wie scoort het meest?


Het was ongetwijfeld als grapje bedoeld toen Nicolas Frutos zaterdag zei dat hij Gillet ervan verdacht aan de scheidsrechter gevraagd te hebben diens penaltygoal af te keuren. Het geeft echter wel aan dat er iets leeft bij enkele spelers. Wie zal dit seizoen het meeste doelpunten scoren voor paarswit? "Frutos, Boussoufa en ikzelf plagen elkaar over die goals", lacht Gillet in Het Nieuwsblad. "We dagen elkaar uit om te scoren en als de ene scoort wil de andere dat ook."

Gillet benadrukt dat het niet meer is dan een spelletje en dat het groepsgevoel er niet onder te lijden heeft. Van egoïsme voor doel zal nooit sprake zijn. "Ik denk trouwens dat ik dit seizoen nog meer zal scoren", voorspelt de Luikenaar. "Ik kom dikwijls voor de goal en heb weer het doelpuntengevoel dat ik ook had toen ik in tweede klasse bij Eupen speelde."

Met drie doelpunten hinkt Jonathan Legaer nog een beetje achterop, maar hij gelooft dat hij de kloof met de koplopers kan dichten. "Waarom zou ik geen topschutter kunnen worden? Als ik hier na Nieuwjaar nog ben, kan ik meedoen."

Legaer komt ook nog even terug op de penalty van zaterdag. Na de wedstrijd verklaarde Frutos dat hij de strafschoppen steeds neemt, maar dat wil Legaer toch tegenspreken. "Frutos staat niet op het lijstje met penaltytrappers. Daar sta ik op, samen met Gillet en Wasilewski", aldus de rechtsbuiten. "De volgende strafschop trap ik!"

Als de ene speler niet wil onderdoen voor de andere en telkens scoort wanneer zijn collega/concurrent de weg naar de netten vindt, dan zullen de Anderlechtsupporters nog veel doelpunten te zien krijgen dit seizoen...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.