Lachen in de kleedkamer: de tien beste grappen

DONDERDAG, 11 DECEMBER 2008, 10:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Af en toe sijpelen er eens grappen die de Anderlechtspelers met elkaar uithalen door in de media. Het Nieuwsblad publiceert vandaag een lijstje met tien van zulke grollen. Vooral Van Damme en Wasilewski zijn echte speelvogels.


1. De broek van Gillet
Het was Marcin Wasilewski die voor een training naald en draad was gaan vragen aan de materiaalman en die met fijne steek de broekspijpen van de trainingspakken van Gillet en Deschacht aan elkaar had genaaid.

2. De duif van Boussoufa
Dit is wellicht de meest legendarische grap op Anderlecht. Jelle Van Damme slaagde erin om met zijn trainingsvest een duif te vangen en stak het beest in het kastje van Boussoufa. De Marokkaan sprong tot tegen het plafond toen hij zijn kastje openmaakte.

3. De banden van Van Damme
Boussoufa nam zwaar wraak op Jelle Van Damme door na een training de banden van Jelles Mercedes plat te zetten. Eerst kon Van Damme niet lachen om het grapje, maar daarna nam hij het sportief op.

4. Revolver van Boussoufa
Dit grapje dateert van gisteren. Mbark Boussoufa had een kleine speelgoedrevolver bij zich. Bij het buitenkomen grinnikte hij naar de journalisten. 'Ik heb ze allemaal gehad', aldus Bous. 'Zelfs de dokters.' Als de trekker werd overgehaald kreeg de man die schoot een (lichte) stroomstoot.

5. De stickers van Legear
Jonathan Legear rijdt met een grote hagelwitte BMW Jeep. Vrijdag was zijn peperdure auto vol gekleefd met stickers van Anderlecht. De dader werd ontmaskerd: Marcin Wasilewski.

6. Brandende slip van Schollen
Een klassieker in voetbalkleedkamers. Jelle Van Damme had de binnenkant van de onderbroek van Davy Schollen ingesmeerd met brandende massageolie. Het was de geur van de olie die Van Damme verraadde als dader.

7. De pannenkoeken van Goor
De dader wil anoniem blijven, maar op een bepaald moment wilde Bart Goor zijn voeten in zijn kousen steken en die waren gevuld met... pannenkoeken. Onlangs nog vulde Van Damme de kousen van Goor met vaseline.

8. Yoghurt van Wasilewski
Kousen en schoenen vullen is een populair grapje op Anderlecht. Toen Wasilewski onlangs voor de training zijn voeten in zijn schoenen wilde steken, stak hij zijn voeten in een bad van yoghurt, kiwi en banaan. De hoofdverdachte is Jonathan Legear.

9. De goeiedag van Bulykin
Gillet wilde Dmitri Bulykin graag wat Frans leren toen hij arriveerde. De Rus vroeg hoe hij goeiedag moest zeggen in het Frans. Gillet antwoordde: 'Je t'encule, Dmitri'. (Heel grove taal in het Frans).

10. Wie is Houdini?
Al een tijd verdwijnen er spullen uit de kleedkamer van Anderlecht: zowel kledij (onlangs de kleren van Deschacht) als gsm's. Gillet wordt dikwijls met de vinger gewezen, maar er zijn geen bewijzen. Wie is de Houdini?

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.