Anderlecht ziet Gent vijf punten uitlopen

ZONDAG, 17 JANUARI 2016, 19:58 - Bacardiboy
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vannamiddag kansloos verloren op het veld van AA Gent. Het werd 2-0 na twee doelpunten van Laurent Depoitre. Paars-wit werd bij momenten weggedrukt door de Gentenaars en speelde een flauwe partij.

De Gentenaars namen al van bij de aftrap het heft in handen en Anderlecht bracht geen weerwerk. Gevolg: al na tien minuten stond de 1-0 op het bord. Brecht Dejaegere met een knappe actie, en Laurent Depoitre twijfelde niet om de score te openen. De score kon nog verder uitgelopen zijn, maar de paal bracht redding na een schot van Milicevic. Anderlecht kon daar bitter weinig tegenin brengen. Enkel Matias Suarez had nog een goeie doelkans de eerste helft, maar verder dan dat kwamen de Brusselaars niet.

Ook de tweede helft bracht geen verbetering bij Anderlecht. Alweer flauw spel, en Besnik Hasi probeerde een kentering te brengen door Trézéguet te vervangen voor Lukebakio. Anderlecht kwam iets beter in het spel, maar zowel Stefano Okaka als Lukebakio konden niet scoren. Iets voor afsluiten velde Laurent Depoitre dan het verdict voor Anderlecht. Kara verloor de bal in de zestien, Depoitre profiteerde en kon in twee keer scoren, al was dit vanuit buitenspel.

Anderlecht staat nu derde op vijf punten van leider AA Gent. Club Brugge neemt de tweede plaats in het klassement in, op drie punten van Gent.

Score: 2-0
Goal(s): 10' Depoitre (1-0), 89' Depoitre (2-0)

AA Gent:Sels, Rafinha, Mitrovic, Nielsen, Asare, Neto, Kums, Dejaegere (76' Saief), Simon (90' Diedhiou), Milicevic, Depoitre
RSC Anderlecht:Proto, Heylen (78' Conte), Kara, Deschacht, Acheampong, Najar, Suarez (73' Sylla), Tielemans, Praet, Trezeguet (61' Lukebakio), Okaka

Geel: 29' Tielemans, 35' Okaka, 54' Kara
Rood:/

Scheidsrechter: Sebastien Delferière
Stadion: Ghelamco Arenaanderlecht-online forum