Anderlecht zoekt functie voor Mbo Mpenza

MAANDAG, 15 DECEMBER 2008, 17:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mbo Mpenza gaf vandaag meer uitleg over zijn afscheid als profvoetballer. De spits vertelde dat hij mogelijk bij Anderlecht aan de slag gaat. "Mijn toekomst licht zeer waarschijnlijk hier. Al moet wel nog wat geregeld worden."


"Dat ik jullie hier vandaag op Anderlecht ontvang, betekent wel dat mijn toekomst zeer waarschijnlijk hier ligt. Ik kreeg het voorstel van Herman Van Holsbeeck om bij Anderlecht aan de slag te gaan", bevestigde Mpenza op de persconferentie. Wat hij juist gaat doen, weet hij nog niet. In ieder geval wil hij nog geen trainer worden. "Ik zie me wel met jongeren werken. Mijn doel is duidelijk: ik wil anderen laten genieten van wat het voetbal mij allemaal heeft bijgebracht en opgeleverd..."

Naast zijn toekomstplannen ging de ex-spits ook in op zijn afscheid van de sport. "Het is anders gelopen dan gepland, maar nu ik hier voor jullie zit, besef ik dat het echt voorbij is. Ik ben een beetje ontroerd", aldus Mbo. "Ik heb echter geen andere keuze. Leo, mijn zoontje van twintig maanden oud, loopt tegenwoordig sneller dan ik."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.