Vandenbempt: "Vanden Borre vertrekt best"

WOENSDAG, 27 JANUARI 2016, 11:37 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - OPINIES De laatste dagen is er al veel inkt gevloeid over een mogelijke terugkeer van Vanden Borre. Journalist Peter Vandenbempt is echter heel duidelijk. "Hij zou beter gewoon vertrekken. Dat is het beste voor iedereen."

"Na alles wat er gebeurd is tussen Anderlecht en Anthony Vanden Borre is het eigenlijk ongelooflijk dat een terugkeer nu nog een optie is", geeft Vandenbempt aan. "Twee jaar geleden hebben ze Vanden Borre teruggenomen uit medelijden, nu denk ik dat ze enkel uit bedrijfseconomische overwegingen Vanden Borre nog een kans willen geven."

"Vanden Borre heeft een riant contract en moet er weinig voor doen. Het is normaal dat de raad van bestuur dan op de vingers van Herman Van Holsbeeck tikt. Hij is verplicht om een oplossing te zoeken voor de verdediger. Na het WK hadden ze hem moeten verkopen, maar het probleem was dat hij op datzelfde WK een zware blessure opliep", aldus Vandenbempt.

"Er lijkt niemand geïnteresseerd. Dan kan je overwegen om Vanden Borre terug te nemen, en hopen dat hij zich toont in de komende maanden. Dan kan je hem deze zomer misschien verkopen. Het kan daarbij ook een manier zijn om de fans te sussen, die het de laatste tijd moeilijk hebben met Van Holsbeeck en Hasi."

"Terugkeer is slecht idee"

"Ik vind een terugkeer geen goed idee", is Vandenbempt duidelijk. "Hij heeft zoveel dingen gedaan en gezegd die niet door de beugel kunnen. Dat valt heel moeilijk goed te praten. Je weet dat hij vroeg of laat toch zal hervallen in zijn oude gewoonten."

"Hasi verliest alle geloofwaardigheid als Vanden Borre nu terugkeert. En als hij koppig Vanden Borre uit het team blijft weren, krijgt hij de fans nog meer over zich heen. Ik vind dit geen goede zet van het bestuur, dit is een moeilijke situatie voor de coach."

Vandenbempt twijfelt ook aan de oprechtheid van Vanden Borre. "Hij zegt dat hij van de club houdt, maar hij lijkt me niet bewust van zijn fouten. Als "je verontschuldigingen aanbieden" deel uitmaakt van de onderhandelingen, dan kan je dat heel moeilijk oprecht noemen. Nee, het beste zou zijn dat Vanden Borre gewoon vertrekt voor maandag. Dan is deze nachtmerrie gewoon voorbij."



anderlecht-online forum