Anderlecht knokt zich naar zege tegen Olympiakos

DONDERDAG, 18 FEBRUARI 2016, 20:58 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich in de heenwedstrijd van de 1/16e finale van de Europa League tegen het Griekse Olympiakos op een goede uitgangspositie getrakteerd. Na een evenwichtige wedstrijd werd het 1-0 dankzij een doelpunt van Kara Mbodj.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar Okaka kopte te slap voorlangs. Het antwoord van Olympiakos kwam er vrijwel meteen: Ideye duwde de bal tegen de paal.

In het vervolg van de eerste helft was het balbezit voor de Grieken, maar dirigeerde Djuricic Anderlecht naar de grootste kansen. Een gelijkspel aan de rust was billijk, maar 1-1 zou logischer zijn geweest.

Olympiakos kwam het gretigst uit de kleedkamer en duwde de thuisploeg achteruit. Anderlecht moest knokken om de brilscore op het bord te houden. Het was echter Kara die Anderlecht op voorsprong bracht. Okaka ging bij een hoekschop van Büttner  fel in duel met de bezoekende keeper, waarop die de bal tot bij Kara tikt en de Senegalees de bal acrobatisch tegen de touwen in. Na overleg met de assistent-scheidsrechter keurde Bebek het doelpunt uiteindelijk toch goed.

De laatste twintig minuten werden meer dan ooit een fysieke slag, waarbij Tielemans de moegestreden Djuricic kwam vervangen en Defour nog uitviel met een blessure. Anderlecht trok de 1-0 over de streep en heeft zo een knappe uitgangspositie beet. Eén doelpunt in Griekenland, zou paars-wit erg dicht bij de volgende ronde brengen.