Defour: "Zes punten, dat is speelbaar"

MAANDAG, 29 FEBRUARI 2016, 07:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Steven Defour was outstanding tegen zijn ex-ploeg. Met twee assists had hij een groot aandeel in het gelijkspel. Maar hij pakte ook zijn negende gele kaart en dat kan gevaarlijk worden.

Defour zag een Anderlecht met twee gezichten. "Voor de rust waren we te laks, maar gelukkig veranderde dat erna", vertelt de middenvelder. "Het is jammer dat er zo'n verschil was in onze prestaties. Een verklaring heb ik niet. Al denk ik dat we het vooral mentaal moeilijk hadden na donderdag, niet fysiek. Na de pauze toonden we veel mentaliteit en power. Jammer van dit gelijkspel. We verdienden te winnen."

"Ik ga mijn stijl niet veranderen"

Defour was tegen Standard opnieuw de motor van Anderlecht. Aanjagen bij balverlies, verdelen in balbezit. Het is geen toeval dat Anderlecht in Athene pas op en over Olympiakos ging toen hij inviel. "Ik heb geen pijn meer aan mijn kuit", geeft hij aan. "Dat ik tegen Olympiakos niet startte, was normaal. De coach had een plan: hij wilde me pas inzetten als het nodig was en dat was tijdens de verleningen."

Met of zonder Defour, het is een groot verschil. De middenvelder pakte tegen Standard wel zijn negende gele kaart van het seizoen. Nog één en hij is twee duels geschorst. Gaat hij zich nu inhouden tegen Moeskroen en Kortrijk? "Neen, dat ligt niet in mijn aard", zo klinkt het. "Ik heb mijn speelstijl en ik ga die niet veranderen."

"Dodi heeft geleerd uit zijn fouten"

Het was ook Defour die voor de assist zorgde bij de gelijkmaker van Lukebakio. "Ik ben erg blij voor hem. Dodi is jong en heeft fouten gemaaktk, maar hij heeft eruit geleerd. Ook de invalbeurt van Tielemans was echt goed en Suarez toonde dat hij er weer stond."

Door de nederlaag van Club Brugge had Anderlecht kunnen naderen tot op vier punten van het leidersduo. Nu zijn het er zes. "Maar dat is speelbaar", besluit Defour verwijzend naar de halvering.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.