De Boeck: "Natuurlijk wil ik ooit Anderlecht coachen"

VRIJDAG, 4 MAART 2016, 13:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht gaat morgen op bezoek bij Moeskroen-Péruwelz. Bij de Henegouwers is Glen De Boeck momenteel coach. De Boeck was in het verleden dertien jaar actief in het Astridpark en hij denkt vol goede gevoelens terug aan deze periode.

De Boeck ruilde in 1995 als 23-jarige KV Mechelen voor Anderlecht. De verdediger boekte er tien seizoenen lang grote successen. Een blessure dwong hem in februari 2005 een punt te zetten achter zijn carrière, maar Anderlecht nam hem meteen op in zijn technische staff. In 2007 vertrok hij om hoofdcoach te worden bij Cercle Brugge.

"Dertien jaar, dat is een derde van mijn leven", lacht De Boeck wanneer La Dernière Heure hem op de cijfers wijst. "Ik denk niet dat er tien spelers zijn die zo lang als ik bij Anderlecht gebleven zijn. Soms verbaast het me om te zien dat spelers die vier, vijf of zes jaar voor Anderlecht speelden, worden ontvangen als koningen. Wat moet dat dan zijn voor iemand van dertien jaar."

Zijn vertrek in 2007 verliep niet van een leien dakje. "Maar intussen heb ik terug erg goede contacten met Herman Van Holsbeeck. Alles is weer zoals het hoort. Of ik ervan droom om ooit hoofdcoach van Anderlecht te worden? Een coach in de hoogste klasse die er niet van droomt om op een dag de beste club van het land te trainen, moet de volgende dag gewoon stoppen."

In het verleden kon De Boeck als coach één keer winnen van Anderlecht: in 2009 met Cercle Brugge (1-2). Uiteraard droomt De Boeck van een nieuwe stunt. "Dat zou uniek zijn. Als trainer weet je dat je in je carrière geen tien keer van Anderlecht zal winnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.