Proto: "Het is vijf voor twaalf"

MAANDAG, 7 MAART 2016, 06:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Silvio Proto behoedde zijn ploeg voor een 5-1 nederlaag, maar het mocht niet baten. De kapitein weet het ook niet waarom zijn ploeg het altijd laat afweten tegen "kleinere" ploegen. Maar dat er dringend iets moet gebeuren, weet hij wel. 

"Iedereen is verantwoordelijk voor deze nederlaag", zegt Proto, "Het blijft mij verbazen waarom we tegen "kleinere" ploegen de scherpte missen die wel wél hebben in de Europa League. De wedstrijd op Le Canonnier was één van onze zwakste van het seizoen."

Balverlies

De twee goals kwamen tot stand na balverlies van een offensieve speler: "Ok, dat is waar. Maar de verdediging, waar ik ook bij hoor, zou toch in staat moeten zijn om zulke fouten recht te trekken", gaat de doelman verder, "Het verontrust mij vooral dat het ons ontbreekt aan een speler die met een flits de wedstrijd kan doen kantelen."

Waarom zijn ploeg het altijd laat afweten tegen ploegen zoals Moeskroen, weet de doelman ook niet: "Ik weet het ook niet meer, ik kan er de vinger niet opleggen. Er gebeurt iets onverklaarbaars met ons zodra we de kleedkamer uitstappen. Nochtans loopt er niemand bij ons rond met slechte bedoelingen. De donderpreek van de voorzitter is blijkbaar ook al lang vergeten."

Play-offs

Het verschil met Club Brugge is nu al negen punten, bij start van de play-offs worden dat er vijf (op voorwaarde dat Anderlecht wint van KV Kortrijk) Maar het wordt sowieso zware koek om dat in te halen, dat beseft ook Proto: "Het is nu vijf voor twaalf, we hebben geen recht meer op een fout. Gelukkig hebben we twee keer gewonnen van Brugge anders was de kloof nog groter. Trouwens, als we zo blijven voetballen in de play-offs maken we toch geen enkele kans op de titel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.