Galamatch tegen AC Milan (?) sluit jubileumjaar af

ZONDAG, 1 FEBRUARI 2009, 14:18 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vorig jaar vierde Anderlecht zijn 100-jarig bestaan, maar volgens commercieel directeur Chris Lioen is het jubileumjaar nog lang niet afgesloten. "Eigenlijk is het jubileumjaar het lopende seizoen 2008/09."


Lioen is tevreden met de manier waarop de 100ste verjaardag werd gevierd. "Het boek, de dvd, de happenings, het stripverhaal en de reeks schilderijen werden op een leuke, maar ook prestigieuze manier gebracht", vindt hij. "Alles straalde stijl uit en qua marketing en communicatie was het een geslaagde 100ste verjaardag", zegt Lioen in Sport/Voetbalmagazine.

"Het enige wat we nog missen, is die galamatch tegen een topploeg, liefst AC Milan", aldus de voormalige marketingverantwoordelijke bij Coca-Cola. Manager Herman Van Holsbeeck treedt hem daarin bij en toont de brief van Milan met de bevestiging dat men bereid is naar Brussel te komen voor een galamatch.

"Alleen een geschikte datum vinden is moeilijk", legt Van Holsbeeck uit. Niet voor Anderlecht, dat door het wegvallen van Europees voetbal ruimte heeft op de kalender, wel voor de Milanezen, van wie Van Holsbeeck een volgend voorstel verwachte, liefst voor deze zomer. Als die galamatch plaatsvindt, is het afgelopen met de officiële festiviteiten rond 100 jaar paars-wit.




anderlecht-online forum