Fans on Wheels hekelt stadioninfrastructuur

ZONDAG, 1 FEBRUARI 2009, 17:50 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Vincent Nijs, trouwe Anderlechtsupporter en oprichter van Fans on Wheels, hekelt de infrastructuur van de stadions voor rolstoelgebruikers. Fans on Weels is een vzw die de toegankelijkheid wil verbeteren.


"Niet alleen voor rolstoelgebruikers, maar ook voor visueel en auditief gehandicapten moeten er aangepaste voorzieningen komen," zegt Nijs. "Met Euro 2000 hebben we de boot gemist, maar nu België en Nederland zich kandidaat stellen om de Wereldbeker in 2018 te organiseren, moeten we deze kans grijpen. Het is nu of nooit," vindt hij.

Over het stadion van zijn club Anderlecht is Nijs niet lovend. "De plaatsen laten echt te wensen over: we zitten op dezelfde hoogte als het speelveld en daardoor hebben we geen goed zicht over het veld. Het was de gewoonte om "die mensen" gratis binnen te laten, dan moesten de clubs niet investeren in aangepaste infrastructuur. Maar we willen veel liever tickets betalen en goede plaatsen hebben vanwaar we de wedstrijd optimaal kunnen volgen."

Axel Schmit, de verantwoordelijke voor infrastructuur bij Anderlecht, erkent het probleem: "Het stadion is meer dan twintig jaar geleden gebouwd, en toen had men weinig of geen aandacht voor de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers." Maar Schmit beloofde wel dat er in de toekomst meer inspanningen geleverd zullen worden. En om bij de bouw van het nieuwe stadion de toegankelijkheid te garanderen, zal paars-wit samenwerken met Fans On Wheels, Intro en het kabinet van Kathleen Van Brempt (SP.A).

Bron: brusselnieuws.be
anderlecht-online forum