"Winnen was belangrijker dan attractief voetbal"

MAANDAG, 2 FEBRUARI 2009, 19:35 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Bijna had het er naar uit gezien dat Anderlecht drie keer op rij een nederlaag zou lijden. Gelukkig kwam het niet zo ver en kan ook Herman Van Holsbeeck terugblikken op een geslaagde wedstrijd.


"Als je Anderlecht bent dan weet je dat je je geen drie nederlagen op rij kunt permitteren. We moesten hier op Kortijk punten pakken, maar we wisten ook dat het iets moeilijk zou worden. Kortijk was niet voor niets 33 matchen ongeslagen in hun eigen stadion. Daarom vond ik de manier waarop we drie punten zo pakten zo belangrijk. Winnen was hier noodzakelijker dan attractief voetbal."

"Als je jongens als Kums en Kouyaté te veel ruimte geeft, dan zie je toch dat dat excellente spelers zijn die het ons heel moeilijk kunnen maken."

"na de rust deed de inbreng van Losada echter de match kantelen. Het was een goede zet om Gillet rechtsachter te zetten en zo meer pressing te spelen. We pasten ons na de rust ook veel beter aan aan het bevroren veld. Ook Vlcek toonde nog eens zijn waarde. Voor de rust zat hij helemaal niet in de match, maar aan een half kansje heeft hij genoeg om te scoren. Het worden nog 15 cupmatchen om de titel te pakken", aldus de manager in Het Nieuwsblad.anderlecht-online forum