Van Holsbeeck: "Verbouwen is een tussenoplossing"

DINSDAG, 3 FEBRUARI 2009, 10:49 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Eerder vandaag meldde de krant La Capitale dat Anderlecht zijn stadion gaat uitbreiden met een derde ring. Herman Van Holsbeeck bevestigt het nieuws, maar blijft hopen op een nieuw stadion.


"Het klopt dat we bezig zijn met een extra verdieping op het stadion, maar het staat nog niet vast dat de verbouwingen er zeker komen", zegt Van Holsbeeck aan Sporza.

"Ik hoor dat België en Nederland nog altijd in de running zijn voor de organisatie van het WK 2018 en dat verheugt me. Wij hopen namelijk nog altijd dat de WK-kandidatuur voor een nieuw stadion kan zorgen. Maar wellicht zou dat stadion er pas in 2016 komen, en dat is te laat voor ons. Als we nog willen meedoen in Europa, dan moeten we eerder al in een groter stadion spelen."

"Eerst verbouwen en enkele jaren later naar een nieuw stadion verhuizen, is een optie. Verbouwen is voor ons dus een tussenoplossing", aldus de manager.

Anderlecht heeft nog geen verbouwingsplannen ingediend. "Maar we zijn ermee bezig", zegt Van Holsbeeck. "Veel zal uiteraard afhangen van wat de gemeente beslist."anderlecht-online forum