Anderlecht wint nipt in slotfase

ZONDAG, 10 APRIL 2016, 20:39 - Bacardiboy

WEDSTRIJDEN Anderlecht deed vanavond wat het moest doen: het won met 1-2 van Zulte Waregem. Al was het met de hakken over de sloot, want het voetbal was lang niet altijd even flitsend en lange tijd zag het er naar uit dat Anderlecht duur puntenverlies zou lijden.

Paarswit startte sterk en nam het heft in handen. Ze kregen al snel enkele kleine kansjes via Praet en Defour, maar de grootste kans kwam er op het kwartier toen Stefano Okaka onbegrijpelijk het doel miste. Enkele minuten later werd het muisstil aan de Gaverbeek, want Kara Mbodj kopte op het hoofd van Zulte Waregem-speler Essikal die minutenlang bleef liggen en afgevoerd werd naar het ziekenhuis.

Iets voor het half uur dan toch de eerste grote kans voor Zulte. Leye raakte een hoekschop van Kaya goed met het hoofd, de kopbal strandde op de paal. Luttele minuten later alweer tumult: Stefano Okaka kwam onopzettelijk met de studs op de knie van Lepoint terecht, die ook van het veld moest met een open vleeswonde.

In de tweede helft hetzelfde scenario. Anderlecht had het overwicht, maar kon amper aan doelgerichte kansen komen. Toch vond Anderlecht na 53 minuten eindelijk een gaatje. Tielemans stak door, en bediende Dennis Praet die de bal mooi voorbij Steppe in doel prikte.

Toch gaf Zulte Waregem niet op en vooral Mbaye Leye was heel bedrijvig. Op het uur raakte hij eerst met een vrije trap de lat, maar enkele minuten later kreeg het dan toch wat het verdiende. Alweer Leye schoot enig mooi binnen. Zulte kon tien minuten later zelf op voorsprong komen, maar Proto verhinderde met een mooie save dat de Brusselaars helemaal uit de titelstrijd werden gegooid.

Lange tijd leek de wedstrijd te eindigen op een roemloos gelijkspel, maar kort voor affluiten kon Stefano Okaka dan toch het verschil maken met een klasseflits. Een heel knap schot van de Italiaan zorgd ervoor dat Anderlecht alsnog de overwinning uit de brand kon slepen en zo in het spoor van Club Brugge kan blijven.