Veld oogt als een biljartvlak met bruine vlekken

DONDERDAG, 5 FEBRUARI 2009, 11:45 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In West-Vlaanderen werden enkele bekerduels afgelast omwille van het veld. Ook het veld van Anderlecht heeft afgezien door het vriesweer. Vincent Vlaminck, de terreinverzorger, staat machteloos.


"Er bestaan geen mirakels", zegt hij in La Dernière Heure. "Het is hier Lourdes niet. "De sneeuw heeft ijskristallen achtergelaten en het contact van die kristallen met de grassprietjes heeft ervoor gezorgd dat het gras verbrand is. Vandaar de bruine plekken. Pas vanaf wanneer het 's nachts vijf graden is, zal ik daar iets aan kunnen doen. We zullen het seizoen niet eindigen op zo'n lelijk veld."

De spelers waren alvast verbaasd hun veld in zo'n staat aan te treffen. "Ze moeten zich geen zorgen maken", aldus Vincent. "Het veld ligt erbij als een biljartvlak, maar toch blijft de grasmat vrij bespeelbaar dankzij de mengeling met synthetisch gras. De spelers klagen vooral dat het veld zo hard is als beton. Maar daar kan ik niks aan doen."

Anderlecht overweegt intussen om op termijn een veldverwarming te plaatsen voor 300.000 euro.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.