"Tegenstanders kennen ons spelsysteem te goed"

DINSDAG, 10 FEBRUARI 2009, 07:32 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Herman Van Holsbeeck maakte tegen Bergen naar eigen zeggen de slechtste helft uit zijn Anderlechtperiode mee. Woensdag gaat de manager dan ook eens om de tafel zitten met coach Ariël Jacobs.


"Om samen nog eens rustig de wedstrijd te analyseren, maar ook om samen te zien wat we daar kunnen aan doen", zegt Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. "Het is al een paar keer 5 voor 12 geweest. Als we volgende week zo spelen tegen Charleroi, Gent of Standard, is de kans groot dat het een keer 5 na 12 wordt."

De manager stelt Jacobs niet verantwoordelijk voor de slappe prestaties, maar heeft toch een opmerking. "Ik stel vast dat de tegenstanders perfect weten hoe Anderlecht speelt en dat ze steeds beter onze zwaktes uitspelen. We spelen altijd zeer offensief, met drie spitsen. De tegenstander beantwoordt dat met veel volk op het middenveld."

"Als onze defensie ook nog eens achteruit kruipt, wordt de ruimte tussen de linies te groot. Dat maakt het makkelijk voor onze tegenstanders", weet Van Holsbeeck. "Maar de essentie is dat ons spelsysteem gekend is."anderlecht-online forum