Ex-spelers niet mild voor Anderlecht

DINSDAG, 10 FEBRUARI 2009, 09:34 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht speelt een matig seizoen en zette het nieuwe jaar in met een aantal ondermaatse prestaties. Dat is ook enkele ex-spelers van Anderlecht niet ontgaan en ze zijn niet bepaald mild voor hun ex-ploeg.


"De match tegen Bergen was een heel, heel, héél slechte match", vertelt Paul Van Himst (foto), nog steeds trouwe supporter van Anderlecht, in Gazet van Antwerpen. "Niks was goed. "We gaan naar Anderlecht om een plezante avond te beleven en een goede match te zien, maar de laatste tijd is er dat nog zelden bij. Tot grote ergernis van de supporters. Met die tweede plaats in de stand mag Anderlecht allerminst klagen. Ik laat aan anderen over wat er moet gebeuren maar dat er zaken moeten veranderen, is zeker."

"Er is geen echt groepsgevoel bij Anderlecht", verklaart Georges Grün. "Kwalitatief hebben ze de beste ploeg van België, maar op het veld valt de groep uiteen in een bende individuen die af en toe eens samenspelen, als ze zin hebben. Maar, misschien moet je bij Anderlecht ook naar de bestuurders kijken. Zij houden zich niet bezig met het bouwen van een ploeg voor de lange termijn. Veel liever doen ze beroep op pseudo-vedetten om snel resultaat te boeken", stelt Grün.

Ook Bertrand Crasson is niet onder de indruk van Anderlecht. "Voor mij is Anderlecht een counterploeg geworden", zegt hij. "Het spel maken ze nog amper. Dominant zijn ze bijna nooit meer. De doelpunten vloeien voort uit stilstaande fasen en tegenaanvallen. Zo gaat het al jaren. Ik mis persoonlijkheden. Een kwestie ook van verkeerde begeleiding. De spelers mogen zonder afspraak niet met de pers praten, moeten voor het minste naar de psycholoog. Al die kleine dingen geven minder verantwoordelijkheidsbesef."

Bron: belgiumsoccer.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.