Legear rekent niet op selectie onder Vandereycken

WOENSDAG, 11 FEBRUARI 2009, 08:45 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Vanavond spelen de Rode Duivels een oefenwedstrijd tegen Slovenië, maar Jonathan Legear is niet van de partij. "Ik begrijp het echt niet. Waar is de logica toch?", vraagt hij zich af in de kranten.


"Zolang René Vandereycken de bondscoach is, zal ik niet worden opgeroepen. Ik moet wachten op de volgende", steekt Legear van wal. "Maar laat ons duidelijk zijn: ik hoop echt dat België naar het WK kan. Ik heb ook geen persoonlijk probleem met Vandereycken. Ik heb hem zelfs nooit gesproken. Met Frank Vercauteren had ik een uitstekend contact op Anderlecht. Maar zijn advies weegt blijkbaar niet zwaar genoeg door."

Als basisspeler zou hij misschien wel worden opgeroepen. "Dat betwijfel ik", zegt Legear. "Met alle respect voor Van Buyten, maar hij zit al acht matchen op de bank bij Bayern en mag wel gaan. "Het bewijst dat speelminuten geen criterium zijn. Zelfs toen ik de beste was op Anderlecht, kreeg ik geen uitnodiging."

Nog dit: Legear heeft het foutje in zijn tatoeage intussen laten aanpassen. In plaats van Vini staat er nu het juiste Veni, Vidi, Vidi op zijn onderarm.anderlecht-online forum