Anderlecht krijgt subsidies voor jeugdopleiding

WOENSDAG, 11 FEBRUARI 2009, 21:25 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het vierde jaar op rij ontvangen de Brusselse sportclubs subsidies voor hun jeugdopleidingen. Minister-president Charles Picqué en minister Guy Vanhengel voorzien in totaal 4.330.000 euro.


Met die subsidies kunnen de clubs hun infrastructuur voor de jeugdopleidingen verder uitbouwen. Anderlecht krijgt met 1,250.000 euro de grootste hap uit het budget. Tweedeklassers FC Brussels krijgt 1.000.000, Union St Gilloise 550.000 euro en White Star Woluwe 100.000 euro. De rest wordt verdeeld onder zo'n 143 amateurclubs.

"De Brusselse clubs trekken vaak jongeren aan die het thuis niet breed hebben", zegt Brussels minister Guy Vanhengel in een persmededeling. "Met de opbrengst van het lidgeld kan een club dus niet zoveel meer doen. Op geld van de Vlaamse of Franstalige gemeenschap, die bevoegd zijn voor sport, kunnen ze vaak niet rekenen omdat het vrijwel onmogelijk is om een verwezenlijking exclusief voor één taalgroep te claimen. Vandaar dat het Brussels Gewest sinds 2006 flink bijspringt via de bevoegdheid Imago van het Brussels Gewest."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.