Bouwaanvraag voor uitbreiding stadion ingediend

DONDERDAG, 12 FEBRUARI 2009, 07:03 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De plannen om het Vanden Stock-stadion uit te breiden worden concreter. De werken vangen aan in 2011 en zullen in totaal 40 miljoen euro kosten. Dat zegt voorzitter Roger Vanden Stock in Het Nieuwsblad.


"Alles staat op de rails om ons stadion te verbouwen", aldus Vanden Stock. "Er is een architect aangesteld, de bouwaanvraag ingediend, de situatie rond de veiligheid en de hertekening van de verkeerssituatie,... We kunnen nu wel slagen omdat de gemeente niet meer dwarsligt. We zullen de situatie voor de omwonenden beter maken door genoeg parkeergelegenheid te voorzien."

Op dit moment heeft het Vanden Stock-stadion een capaciteit van 26.000 plaatsen voor de Belgische competitie, 21.500 plaatsen voor Europees voetbal omdat er dan alleen zitplaatsen mogen worden verkocht. Paars-wit wil het stadion ombouwen naar een moderne voetbaltempel met 30.000 zitplaatsen.

"De kwaliteit van het stadion zal anders zijn", vervolgt Vanden Stock. "Ik geef toe dat sommige zitjes in ons huidig stadion niet meer voldoen. Dat is Champions League-onwaardig. We kunnen geen 100 euro vragen voor dergelijke zitjes. Of het een elitair stadion wordt? Geldt dat niet voor alle moderne stadions? De Allianz Arena, het Emirates Stadium, de ArenA."

"Het geld voor de eerste fase kan uit de overschakeling naar een NV komen. Met de opbrengst van de eerste fase kunnen we de tweede fase financieren. Ik denk niet dat de regionale overheden in de huidige tijden zullen bijspringen. De nationale overheid misschien wel. We worden zo immers het enige stadion in België dat beantwoordt aan de UEFA-normen."

Vanden Stock maakt nog één voorbehoud. "Als de overheid ons vandaag of morgen voorstelt om op een locatie ergens in Brussel in een stadion van 40.000 toeschouwers te gaan spelen, dan doen we dat. Ik geloof er echter steeds minder in. In Brussel spreekt men over verschillende sites, maar geen enkele zal voor 2017 klaar zijn. Voor Schaarbeek Vorming spreekt men over 800 miljoen euro. De staat zal nooit 500 miljoen bijpassen. Zelfs de Nederlanders beginnen aan de Belgen te twijfelen voor het WK 2018. Ik wacht niet meer."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum