Rnic: "Aanpassing vraagt iets meer tijd dan voorzien"

VRIJDAG, 13 FEBRUARI 2009, 14:09 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Nemanja Rnic blikt in Sud Presse terug op zijn eerste maanden in België. "Ik ben in Belgrado geboren en ik heb mijn stad pas voor de eerste keer verlaten toen ik tekende voor Anderlecht", vertelt de Serviër.


"In België heb ik een fantastisch land ontdekt, waar het goed is om te leven, maar ik heb toch mijn gewoontes moeten aanpassen en me aanpassen aan een volledig ander ritme."

Spijt dat hij naar België is gekomen, heeft Rnic niet. "Ik weet waarom ik naar België ben gekomen en ik reken erop dat ik hier zal slagen. Ik speelde van mijn zeven jaar bij Partizan Belgrado en ik was er een vaste waarde geworden. Toen ik bij Anderlecht aankwam, had ik de indruk dat ik opnieuw vanaf nul moest beginnen. Laten we zeggen dat het iets meer tijd vraagt dan voorzien, dat is alles."

Rnic verloor tegen Bergen zijn plaats op de rechtsback aan Gillet. "Dat was mentaal moeilijk om te plaatsen, maar ik aanvaard het. Ik was heel slecht tegen Kortrijk, dat geef ik toe. De speelomstandigheden waren moeilijk en ik kon bjina niet bewegen, zo koud had ik. Ik denk niet dat ik op die ene helft ben afgerekend, ook al heeft de trainer de volgende week andere keuzes gemaakt. Ik weet dat ik door hard te werken hier mijn strepen zal verdienen."anderlecht-online forum